Gevulde courgette met Hüttenkäse

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gr cottage cheese
  • 75 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 el pijnboom pitjes
  • 1 rode ui
  • peper en zout

Dit zijn lekkere gevulde courgettes met Hüttenkäse, spinazie en tomaat.

Een lekker bijgerecht 

Dit is een lekker bijgerecht, boordevol groenten. De courgettes zijn gevuld met Hüttenkäse, spinazie en tomaat en lekkere pijnboom pitjes. Voornamelijk groenten dus en daarom een perfect bijgerecht. Ik serveer en bijvoorbeeld knapperige aardappeltjes erbij of een stukje gebakken vis.

Bereiding

Stap 1

Haal de courgettes uit de oven, vul ze met het heerlijke mengsel en laat ze nog even maximaal 10 minuten in de oven staan.

Stap 2

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 3

Halveer de courgettes en snij de zaadlijsten uit de courgette. Leg ze nu in een ovenschaal met een klein laagje water en gaar ze alvast ongeveer 15 minuten voor. Je zou ze eventueel ook kort kunnen koken. Zorg dat het rauwe van de courgettes af is, anders blijven ze veel te hard.

Stap 4

In de tussentijd maak je de vulling. Snipper het uitje en de knoflook en bak deze heel even aan in de pan tot ze glazig zijn. Snijd ook alvast de cherry tomaatjes klein. Meng hierbij de spinazie en roerbak.

Stap 5

Neem een kom en meng de ui, knoflook en spinazie met de Hüttenkäse, cherrytomaatjes in stukjes, pijnboompitten, basilicum, peper en zout.

tomaat hoofdgerechten courgette vegetarisch huttenkase
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media