Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Paddenstoelen tapenade

Paddenstoelen tapenade

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr paddestoelen (champignons en shiitake)
  • 1 kleine witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 gr salie
  • 25 gr kappertjes
  • 75 gr zwarte olijven
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout
  • 3 gr peterselie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Soms vind ik het lastig om iets lekkers & vegetarisch te bedenken op mijn boterham te smeren. Laatst had ik paddenstoelen over en bedacht ik deze heerlijke tapenade. Nu ben ik absoluut fan hiervan. Dit is heerlijk als broodsmeersel, voor bij de borrel of door de pasta!

Zelf een paddestoelen tapenade maken

Jam, paddenstoelen zijn zo smaakvol. Persoonlijk vind ik shiitake onwijs lekker in deze tapenade. Daarnaast zitten er ook champignons en kastagne champignons in verwerkt, maar kies vooral de paddenstoelen die jij lekker vindt. Oesterzwammen of eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld, lekker! De kappetjes en olijven zijn ook echt onmisbaar in dit recept, want deze zorgen voor extra veel smaak.

Broodbeleg of tapenade

Is deze tapenade alleen voor op brood bedoeld? Nee! Want dit is ook onwijs lekker door de pasta, als een soort pesto, echt heerlijk. Maar, ik maakte dit natuurlijk als broodbeleg, omdat ik dat soms zo lastig vind. Ik wil een beetje creatief zijn met vega broodbeleg namelijk en dat is met dit recept enorm goed gelukt. Ook voor bij de borrel is dit echt lekker.

Bewaren

Deze tapenade kun je niet te lang bewaren in de koelkast. Sowieso moet deze in een goed afgesloten bakje bewaard worden. Daarnaast zou ik deze niet langer als drie dagen bewaren. Maar dan is deze toch al lang op?!

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje, hak knoflook en salie fijn. Snijd de paddestoelen in kleinere stukjes.

Stap 2

Fruit eerst het uitje, salie en knoflook aan in een beetje olie. Wanneer deze glazig zijn, voeg je de paddenstoelen toe. Bak deze gaar en voeg in een keukenmachine.

Stap 3

Voeg alle andere ingrediënten er aan toe en hak grof. Dan is de tapenade klaar.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten vegetarisch spread hapjes & snacks tapenade vegan dips paddenstoelen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴