Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte bieten spread

Zelfgemaakte bieten spread

Ingrediënten

  • 300 gr bieten
  • 60 gr geweekte cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr bieslook
  • 2 tl honing
  • Citroensap naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept stond al een tijdje op mijn kooklijstje, omdat ik de kleur van bieten altijd zo gezellig vind. Het is perfecte bietentijd, dus het was zover: eigen bieten pesto maken! Heerlijk op een boterham, door de pasta of op een toastje. Ook dit recept is onwijs makkelijk om te maken. 

Een spread gemaakt van rode bieten

Bietjes zijn heel aards van smaak, maar dit verschilt eigenlijk per bietje. De jonge bietjes zijn wat zachter en zoeter van smaak en de oudere bietjes zijn inderdaad iets aardser van smaak. De bietjes die ik had hadden een hele aardse smaak, waardoor ik honing toegevoegd heb aan het recept. Proef goed tussendoor, dan kun jij bepalen wat jij lekker vindt. Wist je ook dat bieten veel vezels en eiwitten bevatten en je lang een verzadigd gevoel geeft? Daarentegen bevat het weinig calorieën.

Wat kun je maken met bieten spread?

Natuurlijk kun je een heerlijke sandwich maken met de bieten spread. Broodbeleg is dus sowieso een goede keuze. Deze spread kun je ook als pesto gebruiken, door de pasta bijvoorbeeld. Erg lekker! Zelf maakte ik eerder mini naanbroodjes met bietenspread als borrelhapjes. Gebruik een goed luchtdicht potje om de spread in te bewaren. Dan kun je deze ongeveer 5-7 dagen in de koelkast bewaren. Maar hopelijk is de spread dan al helemaal op!

Bereiding

Stap 1

Week de cashewnoten het liefst een nachtje, maar een half uurtje in kokend water kan ook.

Stap 2

De overige ingrediënten mogen toegevoegd worden aan de keukenmachine en tot de gewenste grofheid gemengd worden.

Stap 3

Proef goed of je meer peper, zout, honing of citroensap wilt toevoegen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch bijgerechten vegetarisch hapjes & snacks bieten oud & nieuw pesto

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴