Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische wraps met jackfruit, guacamole en ananas

Recept Vegetarische wraps met jackfruit guacamole en ananas www.jaimyskitchen.nl

Dit vegetarische recept is een combinatie van de Tex Mex keuken met jackfruit. Een wrap gevuld met jackfruit salsa, geserveerd met ananas en guacamole!

Een verrassend vegetarisch recept met jackfruit

Santa Maria verraste mij met een Verrasbox vol lekkere ingrediënten uit de Tex Mex keuken, dus vond ik het op mijn beurt leuk om mijn vriend te verrassen. Dat wilde ik doen middels een lekker, vegetarisch recept met een Tex Mex tintje. Daarom koos ik voor jackfruit! Een ingrediënt dat niet alledaags is en misschien ook niet de meest voor de hand liggende keuze is in combinatie met de Tex Mex keuken. Maar, geloof mij; dit is een super lekkere combinatie! Ook het broertje van mijn vriend at mee, omdat hij ons helpt in de tuin. Hij eet vegetarisch en zelfs veelal veganistisch, dus het recept was een goede keuze. Spannend wel, want hoe zullen de mannen reageren op dit Tex Mex recept? Nou, ze waren dolenthousiast! Sowieso over jackfruit in combinatie met de heerlijke chunky salsa saus! Ook kregen ze geen genoeg van de guacamole en vonden ze de ananas een heerlijke toevoeging! Wij aten dit trouwens als lunch, op een dag dat de mannen hard aan het werk waren geweest. Missie geslaagd dus!

Lunch recept of geschikt als avondmaaltijd

Wij aten de wrap dus lekker als lunch, een goed vullende lunch kan ik wel zeggen. Al is dit recept ook perfect als avondmaaltijd. In dat geval zou je eventueel zwarte bonen toe kunnen voegen aan het jackfruit mengsel. Dat is namelijk ook erg lekker! Ik denk dat je dan zelfs 5 tot 6 wraps kunt maken. Let op: wellicht wil je dan ook iets meer ananas toevoegen.

Recept Vegetarische wraps met jackfruit guacamole en ananas www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegetarische wraps met jackfruit, guacamole en ananas

Hoeveelheid: 4 wraps
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

280 gr jackfruit (uitgelekt)
1 potje Chunky Wrap Salsa Mild van Santa Maria
4 Tortilla Wraps van Santa Maria
5 ringen ananas
1 groene paprika
5 gr gehakte koriander
olie

Guacamole:
1 zakje Dip Mix Guacamole van Santa Maria
1 avocado (groot)
1 rode ui
1 tomaat

Bereiding:

  1. Snijd de paprika in grove blokjes en fruit deze een paar minuten aan in een beetje olie. Snijd in de tussentijd de harde stukjes van de jackfruit en snijd deze iets kleiner. De zachte delen van de jackfruit kun je uit elkaar scheuren. Voeg dit toe aan de pan met paprika. Voeg hierbij de inhoud van het potje Chunky Wrap Salsa Mild. Vul een kwart van het potje vervolgens weer met water. Voeg dit bij de paprika en jackfruit salsa en laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
  2. Prak de avocado glad en voeg hier de inhoud van het zakje Dip Mix Guacamole aan toe. Snipper het rode uitje, snijd tomaat in kleine blokjes en voeg de rode ui en de tomaat bij de geprakte avocado. Halveer de citroen en pers het sap van een halve citroen bij de guacamole. Snijd de plakjes van de rest van de citroen en bewaar deze.
  3. Smeer de schijven ananas in met een klein beetje olie en grill de schijven ananas tot er mooie strepen te zien zijn. Hak de koriander grof.
  4. Verwarm de tortilla’s kort in de pan of oven, zodat deze warm zijn. Verdeel het jackfruit mengsel over de tortilla wraps en leg op elke wrap een schijf gegrilde ananas. Deze kun je ook in stukjes snijden om het beter over de wrap te verdelen. Voeg een beetje guacamole toe en een beetje gehakte koriander.
  5. Serveer met de overgebleven plakjes citroen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.