Salade met gegrilde haloumi en courgette
Salade met gegrilde haloumi en courgette
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 225 gr haloumi
- 1 courgette
- 1 kleine rode ui
- 100 gr cherrytomaatjes
- 200 gr champignons
- optioneel: kiemen
Marinade/dressing:
- 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- peper en zout
Halloumi is een hard kaasje uit Cyprus die je heerlijk kunt grillen. Deze kaas is dan ook perfect in een salade en is het lekkerst wanneer de halloumi warm gegeten wordt. Dit recept met courgette, champignons en een heerlijke limoen dressing is onwijs lekker wanneer het weer lekker zonnig is.
Hoe halloumi kaas bereiden?
Al eerder maakte ik een lekkere salade met halloumi, maar die keer bevatte het recept ook tonijn en broccoli. Deze keer staat de halloumi helemaal centraal in het recept, lekker veel van toevoegen dus! De kaas heb ik op de prachtige Ferleon patio cooker bereid die natuurlijk helemaal geschikt is voor het grillen. Ah, ik houd van dit kaasje.
Lunch of maaltijd salade
Beide is natuurlijk mogelijk. Indien je deze salade als hoofdgerecht eet, als maaltijd salade dus, zou ik wel aanraden om er iets bij te maken. Denk aan een lekker stokbroodje met kruidenboter of hummus. Of een lekkere variant van bruscetta zoals deze klassieke, eentje met gele paprika of met paddenstoelen.
Bereiding
Stap 1
Maak de marinade/dressing door het sap van de limoen met de olijfolie en oregano te mengen. Breng verder op smaak met peper en zout.
Stap 2
Snijd de haloumi in reepjes en verdeel de heft van de marinade over de kaas.
Stap 3
Zet de grill aan en vet een deel in met olie. Leg op het ingevette deel de champignons en verdeel over het andere deel de haloumi.
Stap 4
Snijd in de tussentijd halve ringen van de rode ui en maak linten van de courgette met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline. Halveer ook de cherrytomaatjes. Verdeel dit alvast in een mooie kom of diep bord.
Stap 5
Wanneer de kaas en champignons gaar zijn verdeel je deze over de salade en maak de salade af met de overgebleven dressing en optioneel met wat kiemen.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link