Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Herfst stoofschotel met pompoen en bier

Herfst stoofschotel met pompoen en bier

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr pompoen
  • 250 gr pastinaak
  • 150 gr champignons
  • 2 sjalotten
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 1 flesje Lindeboom Bock bier
  • 50 gr boter
  • 2 el bloem
  • 1 bouillon blokje
  • 400 ml water
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 0.5 tl kaneel
  • peper naar smaak
  • 5 gr peterselie

Keukenhulpjes

  • Gietijzeren stoofpan

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijke herfst stoof met pompoen, pastinaak en het geheime ingrediënt; bock bier! De gedroogde abrikozen maken deze stoofschotel zoet, naast de kruidige smaken.

Stoofschotel met bier

De bier is een heerlijke toevoeging in deze stoofschotel, omdat het bock bier lekkere zoete karamel tonen heeft. Dit past onwijs goed bij de smaak van pompoen en pastinaak. De alcohol vervliegt voor het grootste deel, maar daarom is deze stoof niet aan te raden voor kinderen of zwangeren. De kleur van het bier zie je terug in de kleur van de stoof. Ik koos als Limburgse uiteraard voor het bock bier van Lindeboom, Limburgs gebrouwen bier. Lindeboom is al 150 jaar een familiebrouwerij met liefde voor brouwen met de beste ingrediënten.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Dit recept is tot stand gekomen met Lindeboom. 

Bereiding

Stap 1

Schil pompoen en pastinaak en snijd in blokjes. Snijd sjalotten in ringen en champignons in partjes. Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes.

Stap 2

Verhit de helft van de boter in een gietijzeren braadpan en fruit de sjalot aan. Voeg hierbij na 2 minuten ook champignons en bak nogmaals 3 minuten tot je de champignons ziet slinken. Voeg dan de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Blus af met het Lindeboom Bock bier. Voeg het bouillonblokje toe, kruidnagel, kaneel, laurier en meng. Voeg vervolgens blokjes pompoen, pastinaak en gedroogde abrikozen toe met het water. Meng goed.

Stap 3

Laat de stoof ongeveer 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Blijf tussentijds goed roeren en voeg water toe indien nodig. Breng na 20 minuten de stoof op smaak met peper.

Stap 4

Hak peterselie en voeg deze bij de stoof zodra de groenten gaar zijn. Serveer met aardappelpuree. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vegetarisch abrikoos winter champignons pompoen diner pastinaak bier herfst hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴