Courgetti met saus van Pulled Oats

Bereidingstijd: 40 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 175 gr Pulled Oats Tomaat (1 verpakking, verkrijgbaar bij Albert Heijn
  • 400 gr   courgetti
  • 1 blikje (400 gr) tomaten blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 verse tomaten
  • 2 wortelen
  • 2 el kappertjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 zongedroogde tomaten
  • verse basilicum
  • peper en zout

Een heerlijk recept voor bolognese saus, maar dan een vegetarische (zelfs veganistische) variant, gemaakt met Pulled Oats. Met courgette pasta erbij is dit een koolhydraatarm recept!

Recept met Pulled Oats als vleesvervanger

Al een tijdje terug kon je een recept op mijn blog zien van Summer rolls met Pulled Oats. Toen vertelde ik al een beetje meer over dit ingrediënt de oorspronkelijk uit Finland komt. In dat recept gebruikte ik Pulled Oats Naturel en in dit recept gebruik ik de andere variant, namelijk Pulled Oats Tomaat. Ook even spannend of ik deze smaakvariant natuurlijk net zo lekker zou vinden!

De smaak van de Pulled Oats Tomaat

Ik heb de Pulled Oats Tomaat natuurlijk ook los even geproefd en deze heeft zeker meer smaak dan de naturel variant! Het smaakt inderdaad naar tomaat en dat is voor mij perfect in deze bolognese saus. Het geeft de saus dan nog even die extra kick van tomatensmaak. In dit recept liet ik de Pulled Oats iets langer mee pruttelen, waardoor deze meer uit elkaar valt. Mocht je liever stukjes houden, gaar het dan korter mee. Ik vond dit juist erg lekker in deze saus en kreeg zo echt het idee dat ik een bolognese saus met vlees at. En ondanks ik geen vlees eet, met voornaamste reden dat ik het niet lekker vind, vond ik een goede vlees bolognese wél lekker. Helemaal top om deze variant te hebben! Tip: de courgette pasta kun je natuurlijk ook vervangen door normale pasta!

Bereiding

Stap 1

40 minuten

Stap 2

Ingrediënten:

Stap 3

175 gr Pulled Oats Tomaat (1 verpakking, verkrijgbaar bij Albert Heijn

Stap 4

400 gr courgetti

Stap 5

1 blikje (400 gr) tomaten blokjes

Stap 6

1 klein blikje tomatenpuree

Stap 7

2 verse tomaten

Stap 8

2 wortelen

Stap 9

2 el kappertjes

Stap 10

1 ui

Stap 11

2 teentjes knoflook

Stap 12

8 zongedroogde tomaten

Stap 13

verse basilicum

Stap 14

peper en zout

Stap 15

Bereiding:

Stap 16

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.

Stap 17

Schil en snijd de wortelen in blokjes. Snijd ook de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en snijd de verse tomaten in blokjes.

Stap 18

Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Als de ui glazig begint te worden, voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten de knoflook mee. Voeg vervolgens de blokjes wortel en de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee.

Stap 19

Voeg na 5 minuten de zongedroogde tomaten en blokjes verse tomaat toe. Laat 5 minuten pruttelen en voeg dan het blikje tomatenblokjes toe. Voeg ook de Pulled Oats Tomaat toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 10 minuten mee sudderen.

Stap 20

De courgetti kun je rauw erbij serveren of roerbak de courgetti kort, zodat deze net een beetje beetgaar is. Let op, zeker als je deze rauw laat, zal er wat vocht vrijkomen uit de courgetti.

Stap 21

Maak het gerecht af met een beetje gescheurde basilicum.

wortel tomaat hoofdgerechten courgette pasta vegetarisch diner makkelijk & snel vegan koolhydraatarm courgetti courgette pasta bolognese saus
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media