Gegratineerde aardappelpuree

Bereidingstijd: 25 min.

Personen: 3


Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen (kruimig)
  • 2 el crème fraîche
  • ½ citroen
  • tl ½ knoflookpoeder
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr peterselie
  • peper en zout
  • scheutje een melk

Zachte, romige aardappelpuree is altijd onwijs lekker, maar met een laagje Parmezaanse kaas is het nog lekkerder!

Gegratineerde aardappelpuree uit de oven

Een krokant laagje op romige aardappelpuree is echt onwijs lekker. Zorg er wel voor dat je de puree niet te lang in de oven zet, want je wilt niet dat deze droog wordt. Je ziet vaak in recepten dat er eidooiers in de aardappelpuree verwerkt worden, maar dat heb ik in dit recept niet gedaan. Bereid eerst de aardappelpuree en zorg dat deze fluweelzacht is en zelfs een klein beetje aan de natte kant is. Voeg daarom melk op gevoel toe, want de hoeveelheid is wel afhankelijk van je soort aardappelen.

Lekkere bijgerechten

Deze aardappelpuree is natuurlijk onwijs lekker als bijgerecht, maar wil je nog meer inspiratie voor bijgerechten op basis van aardappelen? Kijk dan eens tussen deze andere lekkere recepten met aardappel:

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ongeveer 12 minuten gaar.

Stap 3

Stamp de aardappelen tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Meng ook crème fraîche, knoflookpoeder, het sap van de citroen door de puree. Voeg eventueel een beetje meer melk toe om de puree smeuïger te maken. Voeg in een ovenschaal en rasp de Parmezaanse kaas over de aardappelpuree.

Stap 5

Bak de aardappelpuree in de oven tot de Parmezaanse kaas lichtbruin kleurt, ongeveer 5-10 minuten. Zet hierbij ook even de grill aan, dan gaat dit sneller.

knoflook bijgerechten aardappel vegetarisch kerst oven parmezaanse kaas gratin
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media