Pasta met vijf ingrediënten - spinazie, tomaat en Parmezaanse kaas
Pasta met vijf ingrediënten - spinazie, tomaat en Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gr tagliatelle
- 3 tenen knoflook
- 150 gr spinazie
- 100 gr cherrytomaatjes
- 40 gr Parmezaanse kaas
- olijfolie
- peper en zout
Deze pasta is zonder poespas. Vijf ingrediënten waarvan eentje goede olijfolie is, lekker makkelijk toch? Verder zit er tomaat, spinazie, knoflook en Parmezaanse kaas in dit recept. Het klinkt echt te simpel allemaal en dat is het ook. Maar, de smaak is onwijs lekker en goed. Wanneer je lekkere ingrediënten combineert, dan heb je soms niet meer nodig.
Simpele ingrediënten met veel smaak
En onwijs lekkere verse ingrediënten zijn natuurlijk belangrijk. Kies lekkere tomaatjes uit, goede olijfolie, verse spinazie en knoflook. En dan het liefst echte Parmezaanse kaas. Jammie! Bij de ingrediënten heb ik peper en zout niet opgeteld, maar ook hier mag je een ruime hoeveelheid gebruiken, met name van de peper. Dat geeft een lekkere pittige smaak aan het gerecht, helemaal wanneer je deze vers er overheen strooit uit een molentje.
Makkelijk recept
Soms houd ik echt enorm van simpele recepten. Op dagen dat ik wat later thuis ben van werk en daarna wil sporten, dan vind ik het fijn als iets snel op tafel staat. Niets geks, maar wel altijd enorm lekker uiteraard. En dat is dit recept! Dus, wil jij ook snel iets op tafel zetten? Dan raad ik je deze pasta aan, zeker als je daarna gaat sporten, want dan verbrand je de pasta ook snel weer ;)
Bereiding
Stap 1
Kook de pasta volgens de verpakking.
Stap 2
Snijd de knoflook in plakjes en bak dit op laag vier in een laagje olie. Halveer de cherry tomaat ook en voeg dit na 2-3 minuten toe. Roerbak dan na een minuut ook de spinazie er doorheen.
Stap 3
Meng de pasta er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Serveer de pasta met Parmezaanse kaas.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link