Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hartige pannenkoek met boerenkool en stroop

Hartige pannenkoek met boerenkool en stroop

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 200 ml melk naar keuze
  • 2 el olijfolie
  • een beetje Italiaanse kruiden
  • 150 gr boerenkool
  • 6 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 3 handjes oude kaas
  • stroop
  • boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zoet en zout is een heerlijke combinatie samen, zeker in de vorm van een hartige pannenkoek en zoete stroop. Een heerlijk lunchgerecht voor in de herfst! De pannenkoek wordt gevuld met boerenkool en alles wordt op smaak gebracht met oude kaas. 

Zelf hartige pannenkoeken maken

We kennen pannenkoeken natuurlijk allemaal als heerlijke zoete ontbijtjes voor in het weekend. Daar maakte ik natuurlijk al een aantal recepten mee, zoals vegan pancakes, een pannenkoeken taart en blauwe bessen pannenkoekjes. Tijd voor een hartige variant! Ik zocht goede smaakcombinatie en daarom dacht ik echte Hollandse boerenkool met oude kaas. De zongedroogde tomaatjes zorgen voor lekker veel smaak. De stroop maakt het he-le-maal af, zo lekker!

Voor meer inspiratie lees dan mijn inspiratie blogs herfst groenen of 10 x herfst recepten! :)

Bereiding

Stap 1

Voeg het zelfrijzend bakmeel in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin het ei. Voeg hierbij de melk, olijfolie en Italiaanse kruiden. Meng dit nu met een garde tot een glad mengsel. Dit is je pannenkoeken beslag.

Stap 2

Stoom de boerenkool gaar. Ik heb dit gedaan door een pan met water aan de kook te brengen met een stoommandje daar bovenop. Je kunt de boerenkool ook in een pan met een laag water kort stomen. Giet de boerenkool daarna goed af.

Stap 3

Verdeel het beslag in 3 gelijke delen, om drie pannenkoeken te pakken. Verhit eerst een beetje boter in de pan en bak de pannenkoeken op laag vuur gaar. Voeg een beetje geraspte kaas toe zodra je een beetje belletjes in het beslag ziet. Keer de pannenkoek vervolgens en bak nog een paar minuutjes goudbruin aan de andere kant. Herhaal met de andere twee pannenkoeken.

Stap 4

Verhit in een pannetje een beetje olie waar de zongedroogde tomaatjes in zitten en voeg de tomaatjes toe. Voeg ook de boerenkool hiernaartoe, zodat deze lekker een beetje van de smaakvolle olie meekrijgt. Roerbak 2 minuten.

Stap 5

Neem een pannenkoek en verdeel ⅓ van de boerenkool over 1 helft van de pannenkoek en sla de andere helft er overheen. Serveer met een beetje extra oude kaas en met stroop.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch vegetarisch winter makkelijk & snel boerenkool herfst hartig pannenkoek

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴