Zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix

Bereidingstijd: 5 min.

Personen: 6


Ingrediënten

  • 2 el gerookt paprika poeder
  • 2 el oregano
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 tl knoflook poeder
  • chili- of cayenne poeder naar smaak
  • ½ tl zout

Met dit recept kun jij je eigen kruidenmix maken, een Mexicaanse kruidenmix die je in alle Mexicaanse recepten kunt gebruiken.

Mexicaanse kruiden voor Mexicaanse gerechten

Deze kruidenmix is een must voor Mexicaanse recepten en die kun je onder verschillende merken in de supermarkt kopen. Maar het is zo makkelijk om deze zelf te maken. In de inspiratie blog leer ik je graag hoe je zelf een kruidenmix maakt. Het maken van je eigen kruidenmix heeft echt een aantal voordelen. Zo heeft het geen onnodige toevoegingen en een stuk minder zout, hierdoor is het ook meteen een stuk gezonder. Last but not least, is het natuurlijk ook een stuk goedkoper, zeker wanneer je de kruiden in grotere hoeveelheden koopt.

Vegetarische Mexicaanse recepten

Zoals je misschien weet, eet ik zelf graag voornamelijk vegetarisch, of in ieder geval eet ik geen vlees. De Mexicaanse en Tex-Mex keuken is daar uitermate geschikt voor. Bij elk recept kun je met gemak vlees toevoegen of juist weglaten. Experimenteer dus met jouw voorkeuren. In alle recepten kun je de eventuele kruiden simpelweg vervangen door deze kruidenmix

Mexicaanse kapsalon met zoete aardappel

Vegetarische enchilada's met zwarte bonen

Mexicaanse plaattaart

Mexicaanse chili sin carne

Uitgebreide Mexicaanse kruidenmix

In de ingrediëntenlijst kun je de basis ingrediënten vinden, maar wil je de kruidenmix nog net even wat meer diepgang geven, voeg dan de onderstaande ingrediënten toe.

  • 1 theelepel ui poeder
  • een snuf piment
  • Voeg een extra theelepel normaal paprikapoeder toe

Bereiding

Stap 1

Meng alle kruiden goed samen en bewaar in een lucht dichtte pot. 

Stap 2

Proef een beetje van de kruidenmix en pas eventueel naar je eigen smaak aan.

mexicaans kruiden vegetarisch vegan mexicaanse kruidenmix
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media