Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Noedels met zelfgemaakte woksaus en krokante tofu

Noedels met zelfgemaakte woksaus en krokante tofu

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr udon noedels
  • 2 paprika
  • 120 gr wortel
  • 140 gr mais
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 375 gr tofu
  • 2 el maïzena
  • olie om in te bakken

Woksaus:

  • 1 el gembersiroop
  • 1 el limoensap
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sambal
  • 5 gr koriander

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijk recept voor udon noedels met veel groenten, een zelfgemaakte woksaus en krokante tofu. Een heerlijke doordeweekse maaltijd voor het hele gezin!

Een wok recept met zelfgemaakte woksaus

Eerder schreef ik al een blog over zelf woksaus maken, omdat dit ontzettend makkelijk te doen is. Daarnaast is het ook een goedkopere optie, wanneer je met regelmaat wokrecepten maakt. Doordat er een aantal ingrediënten in huis gemaakt worden in bijvoorbeeld een flesje, kun je heel vaak woksaus maken! In dit recept wordt ook weer zelf woksaus gemaakt, maar er wordt ook verse gember, knoflook en ui toegevoegd als smaakmakers. Dit recept is niet compleet zonder knapperige tofu. Lees zeker de gelinkte blog voor alle tips en tricks voor het maken van krokante tofu.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Laat de tofu goed uitlekken en wikkel in keukenpapier of een theedoek en zet er wat zwaars op. Laat uitlekken.

Stap 2

Schil de wortel, ui, gember en knoflook. Snipper het uitje en hak de knoflook en gember fijn. Snijd paprika in blokjes.

Stap 3

Snijd tofu in blokjes en voeg in een kom. Voeg maïzena toe aan de tofu blokjes en zorg ervoor dat alle stukjes bedekt zijn met maïzena. Verhit olie in een pan en bak de tofublokjes krokant in ongeveer 10 minuten. Haal dan de tofu uit de pan.

Stap 4

Houd de olie in de pan, of voeg een beetje toe en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten ook gember en knoflook toe. Voeg daarna wortel en paprika toe en bak een paar minuten. Voeg een klein scheutje water toe, zodat de groenten een beetje kunnen stoven en iets gaarder worden.

Stap 5

Kook de noedels naar keuze volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 6

Voeg, als de groenten gaar zijn, alle ingrediënten van de woksaus toe aan de groenten. Voeg hierbij ook mais en de gekookte noedels. Serveer met verse koriander.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten tofu paprika vegetarisch aziatisch diner makkelijk & snel vegan mais noedels kids tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴