Hoofdgerechten/ Lunch/ Pasta/ Salades

Recept: Pasta salade met ravioli, geitenkaas en nectarine

Dit recept voor pasta salade is heerlijk zomers. De ravioli wordt koud gegeten in het recept is smaakt heerlijk met de nectarine en geitenkaas.

Salade gemaakt door Adriënne

Ja, Adriënne.. Daar sta je dan met jouw naam bij een recept op JaimysKitchen. Alle credits voor dit recept gaan naar jou. Ik heb wat kleine aanpassingen gedaan, maar dit is echt mijn nieuwe favoriete salade. Een heerlijke frisse ravioli salade met gegrilde nectarine, gerookte kip, geitenkaas en rucola. Onwijs zomers en erg geschikt als avondmaaltijd, maar stiekem misschien nóg wel lekkerder als lunch de dag erna! Hier komt het recept!

In deze salade gebruik ik gegrilde nectarine, maar Adriënne gebruikt hier perzik voor. Grillen is helemaal niet nodig, maar ziet er gezellig uit. Wil je wat sneller klaar zijn, laat deze stap dan simpelweg achterwege.

Salade Gegrilde Perzik

Recept: Pasta salade met ravioli, geitenkaas en nectarine

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

250 gr ravioli (ik gebruikte verse volkoren ravioli van AH)
2 nectarines (of perziken)
150 gr cherrytomaatjes
100 gr zachte geitenkaas
150 gr gerookte kip
2 el geroosterde pijnboom pitjes
75 gr rucola
olijfolie
verse peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd partjes van de nectarine. Wil je deze grillen? Doe dit dan als eerst en leg ze daarna op een bordje.
  2. Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur. Breng dit aan de kook.
  3. Neem een bord of een grote schaal en leg er eerst een bedje van rucola in.
  4. Snijd de cherrytomaatjes door de helft of door vieren en verdeel ze over de rucola.
  5. Rooster in de tussentijd de pijnboom pitjes in een hete pan. Wees snel en blijf de pan bewegen, want ze verbranden erg snel!
  6. Snijd dunne plakjes van de gerookte kip en verdeel deze ook over de salade.
  7. Kook nu de ravioli, de verse ravioli is binnen een paar minuten gaar. Gebruik je andere? Kijk even goed op de verpakking hoe lang deze gekookt moet worden. Giet de ravioli af wanneer gaar en meng met de salade.
  8. Leg ook de nectarine over de schaal en kruimel de geitenkaas er overheen.
  9. Maak de salade af met olijfolie en peper en zout naar smaak.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply