Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Cannelloni van aubergine met ricotta

Cannelloni van aubergine met ricotta

Bereidingstijd: 52 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 300 gr spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 400 gr tomaten blokjes
  • 500 ml passata
  • 1.5 el pijnboom pitjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olie
  • optioneel: blaadjes basilicum

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een gezondere versie van cannelloni, aangezien de rolletjes van aubergine gemaakt zijn in plaats van pasta. De vulling van ricotta en spinazie is heerlijk romig, lekker  bij de tomatensaus.

Is dit recept koolhydraatarm?

Deze cannelloni bevat in ieder geval minder koolhydraten dan de variant met pasta. In plaats van pasta gebruik ik namelijk plakjes gegrilde aubergine. Aubergine bevat namelijk maar 20 gram calorieën per 100 gram. Een gezondere variant dus. Daarnaast is dit ook gewoon ontzettend smaakvol! Natuurlijk kun je dit ook lekker bij een beetje pasta serveren, dan kun je dit recept voor 4 personen maken! Ik zou ongeveer 60-75 gram pasta per persoon erbij maken.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met zout. Laat de plakken aubergine even zweten tot er waterdruppeltjes op de aubergine liggen. Dep vervolgens de aubergines droog.

Stap 3

Roerbak de spinazie en pers vervolgens al het water eruit. Meng met de ricotta en voeg een beetje peper en zout toe. Rooster de pijnboom pitjes en meng door het ricotta en spinazie mengsel.

Stap 4

Grill de plakken aubergine in een beetje olie in de grillpan.

Stap 5

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit de olie en fruit het uitje samen met de knoflook aan. Voeg vervolgens de passata en tomatenblokjes toe aan de pan. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat 5-10 minuten sudderen en voeg vervolgens op de bodem van een ovenschaal.

Stap 6

Neem een plak aubergine en voeg een beetje van het ricotta mengsel erin en rol op. Leg in de tomatensaus en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi over de aubergine rolletjes.

Stap 7

Bak ongeveer 12 minuten in de oven af en serveer optioneel met een paar blaadjes basilicum.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie tomaat hoofdgerechten aubergine vegetarisch italiaans basilicum diner oven koolhydraatarm ricotta herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴