Pasta met primavera saus
Pasta met primavera saus
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 400 gr pasta
- ½ broccoli
- 100 gr diepvrieserwten
- ½ courgette
- 2 lente uien
- 4 ansjovis
- 2 tenen knoflook
- 1 tl tijm
- Parmezaanse kaas
- 1 el bloem
- een scheut melk
- olie om in te bakken
Een heerlijke pasta met een primavera saus van groene groenten zoals broccoli, erwtjes en courgette.
Zelf primavera saus maken
Een lekkere pasta is altijd een goede maaltijd. Vaak maak ik pasta met tonijn, garnalen of een rode saus. Deze week wilde ik eens wat anders maken een pasta met Primavera saus oftewel met voorjaarsgroenten. Ik heb de restjes groenten uit mijn koelkast bij elkaar gelegd en deze saus ervan gemaakt. Zo kun je dus zeker een beetje afwisselen met groene groenten voor de primavera saus. Let op, wil je dit gerecht vegetarisch maken, laat de ansjovis dan weg en breng op smaak met zout. Dit is heerlijk met de Venkel salade.
Recepten opslaan voor later
Bevalt dit recept je? Wist je dat je recepten op kunt slaan op Jaimy's Kitchen? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier is het makkelijk om je favoriete recepten terug te vinden in je persoonlijk account. Veel kookplezier met dit heerlijke recept voor soba noedels met tempeh.
Bereiding
Stap 1
Snij alle groenten in stukjes. De grootte maakt niet veel uit, het hoeft ook niet netjes, want de saus wordt straks gepureerd.
Stap 2
Neem een pan met wat olijfolie en smelt de ansjovis hierin. Hak de knoflook en voeg deze samen met de lente uien toe in de pan.
Stap 3
Wanneer dit gefruit is, voeg je de andere groenten toe en bak je dit kort aan.
Stap 4
Zet ondertussen een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook je pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 5
Wanneer de groenten een beetje aangebakken zijn, voeg je hier een scheut melk aan toe. Maak ook op smaak met de tijm. Om het geheel tot een saus te binden voeg je wat bloem toe. Zet nu de deksel op de pan en gaar de groenten.
Stap 6
Wanneer de saus ingedikt is en de groenten gaar, mag je dit tot een saus pureren in de blender of met de staafmixer. Let op, is de saus te dik, voeg wat melk toe, is de saus te dun, voeg wat bloem toe. Let wel op dat je de bloem laat garen, rauwe bloem is niet lekker! Ik meng ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas aan de saus toe.
Stap 7
Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je het samen met de saus. Serveer met wat geschaafde Parmezaanse kaas erover.
Stap 8
Heerlijk met de Venkel salade (klik). Smakelijk!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link