Bruschetta met aardbei en witte asperges
Bruschetta met aardbei en witte asperges
Bereidingstijd: 20 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 12 plakjes stokbrood
- 4 asperges
- 12 aardbeien
- 100 gr zuivelspread
- 1 el balsamico creme
- 1 tl olijfolie
- peper en zout
- een paar takjes balsamico
- 1 tenen knoflook
Deze bruschetta's zijn perfect voor Moederdag, doordat de aardbeien de vorm van een hartje hebben. Heerlijk met witte asperge en zuivelspread; een echt seizoensrecept!
Witte asperges en aardbeien
Deze twee ingrediënten zijn tegelijk in het seizoen, beide van Hollandse bodem! Waarom dus niet een combinatie van de twee ingrediënten in een recept maken? Je zou misschien niet direct zeggen dat deze twee een match zijn, maar de balsamico zorgt ervoor dat de asperges en aardbeien samen komen. Doordat er hartjes gemaakt worden van de aardbeien, is het een leuk Moederdag recept!
Recepten witte asperges
Wellicht heb je nog witte asperges over na het maken van dit recept, dan zijn de volgende recepten erg geschikt om te maken:
- Asperge salade (brood salade)
- Toast met spiegelei, asperge en spinazie
- Gegrilde asperges met kalamata olijf
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden op grill stand.
Stap 2
Schil de asperges en snijd elke asperge in 3 tot 4 stukjes. Kook de asperges gaar in ongeveer 8 minuten.
Stap 3
Meng balsamico, olijfolie met peper en zout. Was de aardbeien, halveer en snijd de kroontjes er af in een V-vorm. Zo ontstaat er een hartjesvorm. Meng de aardbeien met de balsamico.
Stap 4
Leg de plakjes stokbrood onder de grill en grill ongeveer 5 minuten tot het brood knapperig is. Haal uit de oven en wrijf elk stukje stokbrood in met het teentje knoflook. Besmeer elk plakje stokbrood met een beetje zuivelspread.
Stap 5
Verdeel op elk stukje stokbrood 2-3 stukjes witte asperge, twee stukjes aardbei en maak af met basilicum.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link