Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zoete aardappel toast met geitenkaas en biet

Zoete aardappel toast met geitenkaas en biet

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1  geitenkaasje
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 kleine rode bieten
  • olijfolie
  • 3 gr dragon
  • alfalfa
  • 15 gr pijnboom pitten

Benodigdheden:

  • bakpapier

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze hapjes van zoete aardappel toast en geitenkaas driehoekjes zijn een echt feestje tijdens de feestdagen. Serveer ze als amuse, bij de borrel of als voorgerecht. Wanneer je twee geitenkaas driehoekjes op elkaar legt, krijg je een prachtige kerst ster! 

Geitenkaas

Deze geitenkaasjes maken deze hapjes natuurlijk extra feestelijk, daar kun je niet om heen. Want van deze sterren kunnen niet meer Kerst of Oud & Nieuw-proof zijn! Deze geitenkaasjes zijn gemaakt van biologische geitenmelk en zijn gewoon onwijs lekker. Het maakt niet uit welke geitenkaas je gebruikt, een ronde vorm is ook goed!

Recept voor zoete aardappel toast en geroosterde bietjes

Bietjes en geitenkaas zijn een heerlijke combinatie, dus daarom wilde ik iets met biet doen. Ik kocht ongekookte bieten, sneed er kleine partjes van en roosterde deze in de oven, onwijs lekker! Het idee van een zoete aardappel toast kwam al snel, omdat de rode vorm weer echt mooi past bij de driehoekjes van de geitenkaas. Dragon is echt een feestelijk kruid vind ik zelf en past helemaal bij Kerstmis. Tip: Als je zoete aardappel koopt, probeer dan wat grotere, ronde te kiezen, zodat je ook echt een rond toastje kan maken.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de rode bieten, halveer ze en snijd partjes ervan. Besprenkel met een beetje olijfolie en rooster deze ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd plakken van de zoete aardappel, leg op een vel bakpapier en besmeer met olijfolie en zout. Probeer deze naast of onder de bieten in de oven te zetten. Bak 15 minuten aan 1 kant, draai om en bak nog eens 5-10 minuten of tot de gaar en een beetje bruin zijn.

Stap 3

Rooster in de tussentijd de pijnboom pitjes en ris de dragonblaadjes van de takjes. Snijd voorzichtig de geitenkaas in dunnen plakjes.

Stap 4

Laat de zoete aardappel en bietjes even afkoelen als deze klaar zijn. Beleg de zoete aardappel toast door eerst 1 of 2 plakjes geitenkaas neet te legen. Indien je er twee doet, maak dan een stervorm.

Stap 5

Leg hierop wat dragon en dan twee stukjes rode biet. Maak nu af met een beetje alfalfa en pijnboom pitten.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten vegetarisch hapjes & snacks winter geitenkaas kerst oud & nieuw zoete aardappel biet

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴