Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Plaattaart met raapstelen ricotta

Plaattaart met raapstelen ricotta

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 400 gr zoete aardappel
  • 20 gr tuinkers
  • Raapstelen crème
  • 100 gr doperwten
  • 200 gr raapstelen
  • 150 gr ricotta
  • peper en zout
  • ½ citroen
  • 1 teen knoflook
  • Zoet-zure radijs
  • 75 gr radijs
  • 100 ml azijn
  • 100 ml water
  • 1 tl suiker
  • Zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kleurrijke plaattaart is gemaakt met een zelfgemaakte raapstelen & ricotta crème. De groene kleur staat prachtig bij de plakjes zoete aardappel en zoet zure radijs.

Recept met raapstelen

Ben je al bekend met raapstelen? Dit is een heerlijke bladgroente met een fris steeltje, een typische groente voor het voorjaar. De raapstelen zijn de bladgroenten van verschillende knollen zoals meiknol of koolraap. De smaak is als licht pittig te omschrijven, maar ik vind het ook lekker fris. Raapstelen kun je zowel rauw als gekookt eten. In dit recept blancheer je de raapstelen om er vervolgens een crème van te maken, samen met doperwten en ricotta. Eerder maakte ik ook een lekker recept met raapstelen:

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Maak de zoet-zure radijsjes. Snijd plakjes van de radijs. Maak de marinade door azijn, water, suiker en zout te mengen. Voeg bij de plakjes radijs en laat marineren tot het recept klaar is.

Stap 3

Breng water aan de kook en kook de doperwten 4 minuten. Voeg de laatste minuut de raapstelen toe en blancheer mee. Giet af en voeg in een keukenmachine. Voeg hierbij ricotta, een teentje knoflook en breng op smaak met citroen, peper en zout.

Stap 4

Snijd zoete aardappel in hele dunne plakjes.

Stap 5

Verdeel een rol bladerdeeg over een bakplaat op bakpapier. Prik een paar gaatjes in het deeg en vouw de randjes dubbel. Smeer de helft van de raapstelen crème over het bladerdeeg. Leg dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel over de crème. Bak af in ongeveer 20 minuten.

Stap 6

Maak af met de zoet-zure radijsjes en tuinkers.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vegetarisch pizza diner oven zoete aardappel lente plaattaart ricotta radijs raapstelen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴