Deel dit recept

Social media

Geurige rijst

Bereidingstijd: 10 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 3 kleine kopjes rijst
  • 1 tl komijnzaad
  • 6 kardemompeulen
  • 2 laurierbladeren
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneel scheut
  • 1 plukje (turkse) saffraan
  • 1 scheutje plantaardige olie
  • 6 kopjes water

Bij het Aubergine en Kikkererwten Stoofpotje (klik!) hoort rijst.

Toen ik het recept aan het bedenken was, wilde ik niet zomaar witte rijst bij het stoofpotje maken. Ik ben dus mijn kruidenkastje ingedoken en heb een selectie van specerijen gemaakt om deze heerlijke geurige rijst te maken. Je kan deze rijst natuurlijk bij allerlei verschillende gerechten maken! Eet smakelijk!

Bereiding

Stap 1

Verhit een bodempje olie in je pan, voeg alle specerijen toe en verwarm deze zachtjes

Stap 2

Voeg na 2 minuten de rijst toe en laat dit ook bakken terwijl je continu blijft roeren.

Stap 3

Het water mag bij de rijst met specerijen, laat dit op zacht vuur gaar koken en controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit.

Stap 4

Let op bij het serveren van de rijst. De kruidnagels, kardemompeulen en laurierbladeren zijn niet echt lekker om te eten.

kaneel hoofdgerechten kikkererwten rijst saffraan kruidnagel laurier komijnzaad vegetarisch aziatisch
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen