BBQ haloumi met watermeloen salsa

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 200 gr haloumi
  • 250 gr   watermeloen
  • 2 takjes munt
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui

Benodigdheden:

  • BBQ of grillpan

Op zoek naar een heerlijke vega BBQ recept? Probeer dan eens halloumi op de BBQ of grill te leggen. Zeker met deze frisse watermeloen salsa een onwijze aanrader!

Wat is halloumi?

Al eerder introduceerde ik halloumi op mijn blog, bijvoorbeeld in het recept voor salade met halloumi en tonijn. Ik ben nog steeds erg fan van dit kaasje. Het is lekker zoutig van smaak en heerlijk krokant als je het goed bakt. De kaas moet je dus wel echt grillen, dus bedacht ik mij dat dit ook erg lekker zou zijn op de BBQ. Daarom bedacht ik dit recept, maar bereid je dit op een BBQ met kolen, wees dan erg voorzichtig, want de halloumi plakjes zijn niet groot. Houd hier rekening mee.

Watermeloen salsa

Deze zoete en kruidige salsa met watermeloen past perfect bij de zoutige halloumi kaas. De munt erbij is heerlijk fris, evenals de komkommer. De rode ui zorgt voor een beetje extra pit. Natuurlijk is de rest van de salsa ook erg lekker als bijgerecht, maar zeker niet te missen bij de gegrilde kaas.

Bereiding

Stap 1

Snijd de watermeloen in kleine blokjes. Snijd de komkommer in de lengte in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Halveer elke kwart nog een keer en snijd kleine stukjes van de komkommer.

Stap 2

Snipper het rode uitje fijn. Snijd ook de munt fijn.

Stap 3

Meng nu de watermeloen, komkommer, rode ui en munt samen.

Stap 4

Snijd plakken van de haloumi en grill deze voorzichtig op de bbq of in de grillpan. Mocht je dit op de BBQ doen, kun je de haloumi ook op een stuk aluminiumfolie bakken, zodat deze zeker niet tussen de grill gaat vallen. Wees in ieder geval voorzichtig.

Stap 5

Serveer de gegrilde haloumi met de watermeloen salsa.

salades halloumi bijgerechten vegetarisch zomer watermeloen diner salsa bbq barbecue
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media