Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Boerenkool burger met zoete aardappel Rösti

Boerenkool burger met zoete aardappel Rösti

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 So Fine boerenkool burgers
  • 1 vleestomaat
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ei
  • 2 portobello’s
  • 2 blaadjes krulsla
  • 2 rode uien
  • ½ limoen
  • takjes een paar bladpeterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Houden jullie ook zo van een goede vegetarische burger? Dit recept met een vega boerenkoolburger zonder broodje is een feestje op je bord door de zoete aardappel rösti's. Gezonde burgers in maximaal 20 minuten op tafel, dat klinkt toch goed?

Vegetarische burgers zonder broodje

Aan de slag met plantaardige Boerenkool Burgers van So Fine, daar word ik nu enorm enthousiast van! Voor mijn Jaimy's Kitchen maak ik veel gezonde en creatieve recepten. Het maken van vegetarische en veganistische recepten vind ik een onwijs leuke uitdaging. In de Boerenkool Burger zitten stukjes zoete aardappel en dit wilde ik terug laten komen in het gerecht. Daarom koos ik voor een rösti van zoete aardappel als ‘broodje’, het oog wil ook wat toch? De salsa is onmisbaar, want het voegt veel frisheid toe door de toevoeging van limoen.  

Ga jij deze gezonde burger ook maken?

Bereiding

Stap 1

Rasp de zoete aardappelen of gebruik een spiralizer om slierten te maken. Meng de rasp met ei, peper en zout. Vorm hier rösti’s van. Bak deze op laag vuur gaar in ongeveer 5 minuten per kant.

Stap 2

Neem een andere pan en bak de portobello’s twee minuten aan beide kanten, leg dit aan de kant. Verhit de pan opnieuw en bak de boerenkool burgers op laag vuur.

Stap 3

Snijd vier dikke plakken van de rode ui. Hak de rest van de uien fijn voor de salsa. Snijd ook twee dikke plakken van de tomaat en de rest in blokjes.

Stap 4

Meng de tomatenblokjes met de rode ui. Hak de peterselie fijn en voeg dit bij de salsa. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

Stap 5

Maak de burgers door de rösti’s als broodjes te gebruiken en beleg met krulsla, tomaat, portobello, rode ui en boerenkool burgers. Serveer met tomatensalsa.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vegetarisch burger diner zoete aardappel rösti

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴