Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Paprikasoep

Paprikasoep

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 rode paprika
  • 1 punt paprika
  • 2 geroosterde paprika (uit pot)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 700 ml water
  • 125 ml kookroom
  • zwarte peper
  • 1 tl paprika poeder
  • olie om in te bakken
  • optioneel: peterselie

Keukenhulpjes

  • kookpan
  • blender

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is het lekkerste recept voor paprikasoep, omdat er verschillende soorten paprika gebruikt worden. Daarnaast is de soep heerlijk romig!

Hoe maak je de lekkerste paprikasoep?

Mijn geheim voor een heerlijk soep met paprika's is het gebruik van verschillende soorten paprika's. Gebruik wel allemaal rode paprika's voor een mooie rode kleur. Ik gebruik dus twee normale rode paprika's, een iets zoetere punt paprika en een geroosterde paprika. De geroosterde paprika haal ik uit een pot, maar je kunt ook zelf paprika's roosteren. Probeer zeker op deze manier eens paprikasoep te maken. Het seizoen voor paprika's uit Nederland loopt van maart tot en met oktober, dus maak dit soepje in deze periode. Wil je meer leren over paprika? Lees dan de blog ‘alles over paprika’.

Wanneer eet je paprikasoep?

Soep is altijd een succes als lunch recept, maar met de juiste bijgerechten kan het ook een heerlijk recept zijn voor bij de avondmaaltijd. De soep zit natuurlijk boordevol groenten, dus het er lekker om bijvoorbeeld een lekker broodje erbij te eten. Denk aan pan con tomate met sardines of een bagel met zelfgemaakte zalmsalade. Een goede tosti met gegrilde groenten is altijd een succes en ook een quiche met groene asperges is erg lekker bij deze soep.

Laat me vooral weten hoe deze tomatensoep gemaakt heeft door het toevoegen van een aantal sterren!

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Snijd alle paprika's in stukjes en houd de geroosterde paprika apart van de andere paprika's. Hak de paprika fijn.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een kook pan en fruit het uitje aan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe zodra de uit glazig is en licht begint te kleuren. Voeg daarna ook de blokjes rauwe paprika toe. Roerbak ongeveer 5 minuten en roerbak de laatste minuut het paprika poeder mee.

Stap 3

Voeg de geroosterde paprika, het bouillonblokje en het water toe. Kook ongeveer 10 minuten door. Breng na 10 minuten op smaak met zwarte peper en voeg kookroom toe. Zet het vuur uit en blend de soep helemaal glad. Serveer de gerookte paprika met peterselie. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch paprika soep vegetarisch diner koolhydraatarm

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴