Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Shoarma van knolselderij

Shoarma van knolselderij

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 8 pitabroodjes
  • 2 tomaat
  • 1 komkommer
  • 70 gr ijsbergsla

Yoghurtsaus

  • 6 el yoghurt
  • 2 tl gehakte kruiden (munt, koriander of peterselie)
  • peper en zout

Shoarma kruiden

  • 0.5 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 0.5 tl korianderpoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl kaneel
  • 0.5 tl kurkuma
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

De heerlijke shoarma kruiden geven veel smaak aan deze shoarma van knolselderij. De groente is perfect om de smaken op te nemen en zo een pitabroodje shoarma te maken, maar dan plantaardig! 

Vegetarische shoarma van knolselderij

De smaak van shoarma komt van de kruiden, deze worden in dit recept zelfgemaakt door het mengen van verschillende kruiden. Indien je deze niet in huis hebt, kun je ook kant-en-klare shoarmakruiden gebruiken. Het is echter voordeliger om dit zelf te mengen. De knolselderij neemt de smaken goed op en zo maak je smaakvolle plantaardige shoarma. Het pitabroodje wordt gevuld met groenten en een frisse yoghurtsaus. Zo maak je een gezonde versie van shoarma.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de knolselderij en snijd in dunne reepjes. Dit kan met een mes of met een groente snijder of mandoline.

Stap 2

Meng de shoarmakruiden. Doe de knolselderij, shoarmakruiden en 2 eetlepels olijfolie in een kom en roer door elkaar. Bak af in de oven, dit duurt ongeveer 15-20 minuten, maar is afhankelijk van de dikte van de reepjes. Kijk tussendoor dus goed en pas de kooktijd aan, aan jouw oven.

Stap 3

Maak de yoghurtsaus door de ingrediënten te mengen. Snijd komkommer en tomaat in blokjes en reepjes van de ijsbergsla.

Stap 4

Bak de pitabroodjes de laatste 5 minuten (of tenzij de verpakking anders aangeeft) af in de oven. Snijd de pitabroodjes open, vul met yoghurtsaus, komkommer, tomaat, ijsbergsla en de knolselderij shoarma.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten komkommer knolselderij vegetarisch diner grieks shoarma pitabroodjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴