Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Vis

Recept: Fresh Spring Rolls met 2 dips

Deze loempia’s zijn gemaakt van rijstvellen en zijn daarom een frisse, lichte maaltijd. De dipsausjes zijn essentieel, die maken de spring rolls extra lekker!

Verse spring rolls

Deze Fresh Spring Rolls wilde ik al een tijdje maken, maar het kwam er niet van. Dit gerecht heb ik leren kennen tijdens mijn reis door Vietnam, maar eigenlijk vind ik dit meer een gerechtje voor warme zomerdagen, geen frisse lente dagen. Dit eet ik het liefste als uitgebreide lunch. Je kunt er eindeloos mee variëren door te wisselen met soorten noodles, vlees en vis en groenten. Vandaag laat ik jullie mijn versie zien met gemarineerde tofu en gebakken garnalen.

Fresh Spring Rolls (9)
Recept: Fresh Spring Rolls met 2 dips

Hoeveelheid: 8 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

3 eetlepels pinda’s, gehakt
1 handje rijst vermicelli, gekookt
12 gamba’s, gebakken in olie met peper & zout
250 gr tofu (gemarineerd in soja saus, suiker, gember en knoflook)
romaine sla
50 gr rode kool, julienne
2 lente uien, julienne
50 gr wortel, julienne
een aantal blaadjes munt
8 rijstvellen
heet water om de rijstvellen in te weken

Hoisin dipsaus:
3 el hoisinsaus
1 tl sriracha saus
1 tl sesamolie
1 teen knoflook, fijn gehakt
sap van een halve tot hele citroen
afgemaakt met gehakte pinda’s

Chili-garlic dipsaus:
2 tl vissaus
2 tl limoensap
2 el rijstwijn azijn
1 el witte suiker, opgelost in de dipsaus
1 teen knoflook, fijngehakt
een halve chilipeper, in ringetjes

Fresh Spring Rolls (8)

Bereiding:

  1. Zorg dat al je ingrediënten klaar hebt staan. Dus: marineer de tofu (liefst 24 uur, maar niet noodzakelijk), bak de tofu, bak de gamba’s en week de rijst vermicelli. Snij ook al je groenten op de juiste wijze. In de ingrediënten lijst zie je de aanwijzingen hiervoor.
  2. Neem nu een kom met heet water, hier ga je de rijstvellen in weken voor ongeveer 10 seconden. Dit doe je één voor één, anders worden ze te zacht. Zorg dat ze nog een beetje stevigheid behouden.
  3. Maak de dipsausjes klaar door de ingrediënten te mengen.
  4. Neem een rijst vel en week deze. Vervolgens plaats je deze op een groot bord op houten plank. Nu ga je de ingrediënten stapelen. Dit doe ik op de volgende manier:
  5. Nu begin je met rollen. Zorg dat je de zijkanten goed naar binnen rolt, dit doe je nadat je de eerste halve ronde gedraaid hebt. De rijstvellen kleven aan elkaar, doordat ze een beetje plakkerig zijn.
  6. Dit herhaal je met al je rijstvellen.

Fresh Spring Rolls (21)

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Centerpunt
    7 januari 2019 at 16:11

    Gisteren gemaakt, en echt super lekker geworden!

    • Reply
      Jaimy
      7 januari 2019 at 19:50

      Wat fijn!

  • Reply
    Homemade springrolls – MaMarloesje
    30 maart 2020 at 08:03

    […] Inspiratie:Lekker eten met Linda: 3 x springroll receptenJaimyskitchen springrolls met 2 dipsauzen […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.