Penne ovenschotel met aubergine en tonijn

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 150 gr penne
  • 1   blikje tonijn 60 gr
  • 400 ml tomaten blokjes (uit blik)
  • 1 aubergine
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook 
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tomatenpuree
  • 5 gr basilicum
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Pasta met tomatensaus en tonijn is een heerlijke combinatie. In dit recept zit er aubergine en wordt de pasta afgebakken in de oven met een laagje kaas eroverheen.

Pasta met tonijn saus

Een heerlijke combinatie is pastasaus met tonijn erin. Het moet dan uiteraard, als je het mij vraagt, een tomatensaus zijn. Groenten horen natuurlijk ook thuis bij de pasta en aubergine is mijn favoriet in dit recept. De pasta is eigenlijk al perfect zonder dat deze de oven in gaat, dus als je minder tijd hebt zou je deze stap over kunnen slaan. Heb je de tijd wel? Bak de ovenschotel even af in de oven zodat de kaas lekker smelt.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook. Snijd de aubergine in blokjes.

Stap 3

Verhit een beetje olie en fruit het uitje aan. Zodra het uitje glazig ziet, voeg dan de knoflook toe. Bak 2 minuten mee en voeg de blokjes aubergine toe. Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot de aubergine zacht is. 

Stap 4

Voeg de tomatenpuree de laatste minuut mee en voeg daarna de blokjes tomaat toe. Voeg hierbij ook oregano, het tonijn uit blik en peper en zout naar smaak toe. Laat nogmaals 5 minuten pruttelen.

Stap 5

Voeg de pasta en saus samen en voeg in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas er overheen en zet in de oven voor ongeveer 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.

Stap 6

Maak de penne ovenschotel af door de basilicum er overheen te verdelen.

tomaat hoofdgerechten aubergine vis & zeevruchten tonijn pasta diner oven herfst
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media