Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bladerdeeg hapjes met ansjovis en rode ui

Bladerdeeg hapjes met ansjovis en rode ui

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 3 rode uien
  • 1 tl tijm
  • 1 el Balsamico azijn
  • 6 plakjes ansjovis
  • zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Borrelhapjes zijn altijd zo leuk om mee te experimenteren. Deze hapjes zijn echte smaakbommetjes door de ansjovis en de gekarameliseerde rode uien. Ontzettend lekker bij knapperig bladerdeeg.

Lekkere hapjes voor bij de borrel

Als je daar naar op zoek bent, dan raad ik deze lekker hapjes aan. Ze zijn snel gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat de hapjes saai zijn. Ik maakte de hapjes met allemaal ingrediënten uit mijn voorraadkast, dus ik kan dit op elk moment op tafel zetten.

Hapjes met vis

Deze hapjes zijn erg lekker met ansjovis vanwege de zoute smaak. Dit is heerlijk bij het licht zoete van de gekarameliseerde uien. Om de uien te karamelliseren gebruik ik een beetje Balsamico azijn al kan het ook met witte wijn azijn. Mocht je heel erg gek zijn op ansjovis, kun je de hoeveelheid ook verdubbelen en een heel plakje ansjovis per hapje toe kunnen voegen. Mar wees voorzichtig, want het heeft een intense smaak!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden of wat de verpakking van het bladerdeeg aangeeft.

Stap 2

Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier en snijd elk plakje in 4 vierkantjes. Bak de stukjes bladerdeeg af in ongeveer 10 minuten. Maar let op, dit kan per oven verschillen. Houd ze dus goed in de gaten.

Stap 3

Snijd de uien in halve ringen. Voeg een laagje water in een pan en gaar hier op laag vuur de uien in. Het water zal langzaam verdampen, voeg dan vervolgens het Balsamico azijn, tijm en een beetje zout toe. Smoor nog een beetje verder en voeg indien nodig een beetje water toe. De uien zijn binnen ongeveer 10 minuten gaar en zacht.

Stap 4

Halveer de plakjes ansjovis. Verdeel de rode uien over de bladerdeeg en leg over elk hapje een half plakje ansjovis.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

vis & zeevruchten ansjovis hapjes & snacks oud & nieuw oven bladerdeeg rode ui

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴