Bladerdeeg hapjes met ansjovis en rode ui
Bladerdeeg hapjes met ansjovis en rode ui
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- 3 rode uien
- 1 tl tijm
- 1 el Balsamico azijn
- 6 plakjes ansjovis
- zout
Borrelhapjes zijn altijd zo leuk om mee te experimenteren. Deze hapjes zijn echte smaakbommetjes door de ansjovis en de gekarameliseerde rode uien. Ontzettend lekker bij knapperig bladerdeeg.
Lekkere hapjes voor bij de borrel
Als je daar naar op zoek bent, dan raad ik deze lekker hapjes aan. Ze zijn snel gemaakt, maar dat wil niet zeggen dat de hapjes saai zijn. Ik maakte de hapjes met allemaal ingrediënten uit mijn voorraadkast, dus ik kan dit op elk moment op tafel zetten.
Hapjes met vis
Deze hapjes zijn erg lekker met ansjovis vanwege de zoute smaak. Dit is heerlijk bij het licht zoete van de gekarameliseerde uien. Om de uien te karamelliseren gebruik ik een beetje Balsamico azijn al kan het ook met witte wijn azijn. Mocht je heel erg gek zijn op ansjovis, kun je de hoeveelheid ook verdubbelen en een heel plakje ansjovis per hapje toe kunnen voegen. Mar wees voorzichtig, want het heeft een intense smaak!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden of wat de verpakking van het bladerdeeg aangeeft.
Stap 2
Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier en snijd elk plakje in 4 vierkantjes. Bak de stukjes bladerdeeg af in ongeveer 10 minuten. Maar let op, dit kan per oven verschillen. Houd ze dus goed in de gaten.
Stap 3
Snijd de uien in halve ringen. Voeg een laagje water in een pan en gaar hier op laag vuur de uien in. Het water zal langzaam verdampen, voeg dan vervolgens het Balsamico azijn, tijm en een beetje zout toe. Smoor nog een beetje verder en voeg indien nodig een beetje water toe. De uien zijn binnen ongeveer 10 minuten gaar en zacht.
Stap 4
Halveer de plakjes ansjovis. Verdeel de rode uien over de bladerdeeg en leg over elk hapje een half plakje ansjovis.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link