Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kabeljauw met rode bessensaus, pompoenpuree en pastinaak

Kabeljauw met rode bessensaus, pompoenpuree en pastinaak

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 kabeljauw haasjes
  • 500 gr pompoen
  • 300 gr pastinaak
  • 50 gr rode bessen
  • een paar takjes peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Rode bessen saus

  • 125 gr rode bessen
  • 0.5 sjalot (of 1 kleine)
  • 1 tenen knoflook
  • 0.25 blokje bouillon
  • 50 ml water
  • 0.5 sinaasappel (sap)
  • zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wil je een fancy hoofdgerecht op tafel zetten? Maak dan deze kabeljauwhaas met zachte pompoenpuree, geroosterde pastinaak en zelfgemaakte rode bessensaus! Niet alleen smaakvol, maar het oog wilt ook wat!

Kerst recept met rode bessen

Wat zijn nu echt de eetbare parels van het Kerst diner? Juist, de rode bessen. Deze heerlijke besjes zie je vaak terugkomen tijdens Kerst gerechten, omdat de besjes niet alleen friszuur van smaak zijn, maar ook heel mooi kleuren bij een gerecht. Maar, die besjes zijn er zeker niet alleen voor de sier, want je kunt er heerlijke dingen mee maken, zoals deze heerlijke gladde rode bessen saus. Dit is de perfecte aanvulling in dit gerecht. 

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Dit recept is tot stand gekomen met de rode bessen van Berry Brothers.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Schil pastinaak en snijd in blokjes. Verdeel een beetje olijfolie en zout over de blokjes pastinaak en rooster in ongeveer 20-25 minuten goudbruin of tot deze gaar zijn.

Stap 2

Schil de flespompoen en snijd in blokjes. Kook de blokjes gaar in ongeveer 12 minuten. 

Stap 3

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit aan in een pannetje met een klein beetje olie. Voeg na 3 minuten de rode bessen toe en blijf roeren. Voeg na een paar minuten het sap van de halve sinaasappel, 50 ml water en een kwart van een bouillonblokje toe en laat op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zwarte peper.

Stap 4

Verhit boter in een pan en bak de kabeljauw haasjes gaar in ongeveer 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Giet pompoenblokjes af en stamp tot een puree. Voor een hele gladde puree kan deze het beste in een keukenmachine glad gemaakt worden. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Stap 6

Gebruik een zeef en de achterkant van een lepel om van de rode bessensaus een gladde saus te maken. In de zeef blijven stukjes en een pitjes over.

Stap 7

Verdeel de gladde pompoenpuree over het bord met daarop het stukje kabeljauw, blokjes pastinaak en de rode bessen saus. Maak af met een beetje peterselie en extra rode bessen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten kabeljauw winter pompoen kerst diner pastinaak herfst rode bessen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴