Deel dit recept

Social media

Romige prei en zuurkool met zalm

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappel
  • 350 gr prei
  • 200 gr zuurkool
  • 1 tl mosterd
  • 2 klontjes boter
  • 125 gr crème fraîche
  • 50 ml water
  • peper en zout
  • 2 moten zalm zonder huid

Deze moten zalm liggen op een bedje van romige prei en zuurkool op smaak gemaakt met crème fraîche en mosterd. Serveer met knapperige, gebakken aardappeltjes.

Zalm, prei en zuurkool; een perfecte combinatie

Heb je al een zalm en zuurkool samen gegeten? Dat is een mega aanrader, ontzettend lekker samen! De prei is ook heerlijke erbij en zo heb je een maaltijd met lekker veel groenten. De prei en zuurkool zijn daarnaast lekker romig.

Krokante aardappeltjes

Serveer bij dit gerecht lekkere krokante aardappeltjes en je hebt een top maaltijd. De aardappeltjes kun je eerst koken en vervolgens krokant bakken in de pan. Indien je een airfryer hebt, kun je de aardappeltjes ook hierin klaarmaken.

Bereiding

Stap 1

Was de aardappelen, verwijder eventuele plekjes, maar behoud de schil. Snijd in blokjes en voeg de aardappel in een pan met ruim water. Breng aan de kook en kook ongeveer in 10 minuten de aardappel zodat ze nog nèt niet gaar zijn. Giet dan vervolgens af en laat de aardappelen met de deksel op de pan nog even uitstomen.

Stap 2

Snijd de prei in ringen en was de prei grondig. Verhit een klontje boter in de pan en voeg vervolgens de prei erbij. Bak ongeveer 5 minuten op laag vuur en voeg vervolgens peper zout, mosterd en crème fraîche toe. Voeg vervolgens de zuurkool toe en meng goed door.

Stap 3

Verhit in een andere pan het andere klontje boter en bak de aardappeltjes krokant in ongeveer 10 minuten.

Stap 4

Voeg de moten zalm op de romige prei en zuurkool en gaar de zalm met de deksel op de pan.

Stap 5

Serveer de gebakken aardappeltjes met de romige prei, zuurkool en zalm.

hoofdgerechten vis & zeevruchten aardappel zuurkool winter zalm diner prei
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen