Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Parelcouscous met kabeljauw

Parelcouscous met kabeljauw

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr wortel
  • 2 tomaten
  • 2 kabeljauw haasjes
  • 10 gr verse dille
  • 1 el azijn
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is gemaakt met parelcouscous, geroosterde groenten en een stukje kabeljauw. Een gezonde, makkelijke maaltijd, die lekker snel klaar is, ideaal voor een doordeweekse maaltijd!

Couscous of parelcouscous

In dit recept gebruik ik parelcouscous en dat is heerlijk! Alleen is parelcouscous iets lastiger te verkrijgen. Een grotere Albert Heijn verkoopt deze wel, maar wellicht heeft een kleinere winkel enkel couscous. Ik raad je zeker aan om een keertje op zoek te gaan naar parelcouscous, want het is wel echt anders als de standaard couscous. Parelcouscous is namelijk een beetje zoals een pasta, erg lekker! Je kunt in dit recept eventueel ook kiezen voor de normale couscous of een volkoren variant. Zelfs bulgur is erg lekker bij dit recept. Let dan op de bereidingswijze van de verpakking en volg deze. Maak de rest van het recept volgens de bereiding onderstaand. Je kunt dus eigenlijk alle kanten uit met het recept. Je zou zelfs met de groenten en kruiden kunnen wisselen. Daardoor is dit een perfect recept om restjes uit de koelkast op te maken. Wees lekker creatief met ingrediënten naar eigen keuze.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Schil de wortelen en snijd in (halve) plakken. Snijd ook de tomaten in partjes. Voeg beide in een ovenschaal en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.

Stap 3

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 4

Hak de dille fijn. Meng de parelcouscous met de gehakte dille, peper en zout. Voeg hierbij ook 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel azijn.

Stap 5

Bak de kabeljauw in ongeveer 5-6 minuten aan beide kanten gaar.

Stap 6

Meng de groenten door de couscous en serveer de kabeljauw hier bovenop.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten kabeljauw couscous parelcouscous

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴