Salade met gerookte makreel
Salade met gerookte makreel
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 100 gr sperziebonen
- 250 gr paddenstoelen
- 50 gr gemengde sla
- 1 avocado
- 10 cherry tomaatjes
- 2 el yoghurt
- 1 el citroensap
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Een salade met gerookte makreel, gebakken paddenstoelen en avocado
Zelf een lichte maaltijd salade maken
Vandaag weer een lekker recept, voor wanneer je een lichte maaltijd wilt eten. Zelf vind ik dit lekker voor het sporten of wanneer ik een paar dagen veel gegeten heb. De salade is namelijk vullend, de makreel bevat goede vetten en ik heb geen opgeblazen gevoel wanneer ik deze salade gegeten heb. De lauwwarme paddenstoelen maken dit gerecht echt af voor mij!
Bereiding
Stap 1
Maak de makreel schoon en leg de stukjes in een kommetje Meng met yoghurt, olijfolie, citroensap, peper en zout.
Stap 2
Kook de sperziebonen tot ze beetgaar zijn, ongeveer 7 minuten en spoel af met koud water.
Stap 3
Snijd de paddestoelen in plakjes of partjes en bak deze in een scheutje olijfolie. Breng op maak met peper en zout. Snijd de avocado in blokjes en halveer de cherrytomaten.
Stap 4
Verdeel de sla over een schaal en verdeel boontjes, cherry tomaatjes en avocado erover. Voeg ook de makreel over de salade en als laatste de paddestoelen.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link