Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zuurkool, zoete aardappelpuree en zalm

Zuurkool, zoete aardappelpuree en zalm

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr aardappel
  • 350 gr zoete aardappel
  • 250 gr zuurkool
  • 2 moten zalm
  • een scheutje melk
  • een klontje boter
  • peper en zout
  • een snuf nootmuskaat
  • boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zuurkool en zalm zijn een heerlijke combinatie, zeker met een puree van aardappel en zoete aardappel. Een lekkere Hollandse maaltijd!

Is zuurkool gezond?

Zuurkool is gefermenteerde witte kool en door het fermentatie proces erg gezond. Het ondersteund een gezonde darmflora doordat het een natuurlijke bron van probiotica is. Dit versterkt ook het immuunsysteem. Zuurkool aan je dieet toevoegen is dus een goed idee! 

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Schil de zoete aardappelen en aardappelen en was deze goed. Voeg in een pan en vul met water tot de aardappelen goed onder liggen. Breng aan de kook en laat ongeveer 12 minuten koken of tot de aardappelen zacht zijn.

Stap 2

Voeg de zuurkool in een pannetje met een laagje water en laat ongeveer 10-15 minuten verwarmen.

Stap 3

Verhit een beetje boter in een pan en bak de zalm gaar in ongeveer 6 minuten. Bak aan beide kanten en breng een beetje op smaak met peper en zout.

Stap 4

Giet de aardappelen af en voeg een scheutje melk en een klontje boter toe. Stamp tot een gladde puree en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 

Stap 5

Serveer de aardappelpuree met gestoofde zuurkool en gebakken zalm. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten aardappel zuurkool zalm diner zoete aardappel hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴