Courgette soep met zalm
Courgette soep met zalm
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 zalm
- 2 courgette
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- 1 bouillonblokje
- 200 ml kookroom
- een paar takjes peterselie
- 500 ml water
- zwarte peper naar smaak
- boter om in te bakken
Keukenhulpjes
Courgette soep is een heerlijke soep met een groente die de meesten onderons wel lusten. In deze variant afgemaakt met stukjes gebakken zalm en blokjes courgette.
Courgette als seizoensgroente
In Nederland wordt de groene courgette het meest gegeten, maar de courgette is er ook in het geel. Deze kwam ik in overvloed tegen toen we op vakantie in Frankrijk waren. In dit recept dus de groene courgette. Deze groente wordt zowel op de land als in de kas geteeld, maar tijdens de winter kan de courgette niet tegen de vrieskou. Een heerlijke groente die zowel koud als warm gegeten kan worden.
Courgette soep varianten
Deze soep is echt vol van courgettes en heeft zowel een volle courgette als een romige smaak door de kookroom. De soep wordt afgemaakt met gebakken zalm, die je in stukjes over de soep verdeeld. Voor extra bite, bak ik ook een aantal blokjes courgette. Die worden ook op de soep geserveerd. Wil je andere varianten van de soep? Kijk dan eens naar de onder staande recepten.
Bereiding
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Was de courgette en snijd in kleine stukjes. Bewaar ongeveer 2 eetlepels courgette blokjes.
Stap 2
Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en fruit het uitje aan in de olie. Voeg na ongeveer 2 minuten zodra het uitje de gehakte knoflook toe. Voeg na een paar minuten ook de courgette toe en roerbak 5 minuten. Voeg vervolgens het water en bouillonblokje toe. Kook de soep ongeveer 10 minuten door of tot de groenten goed gaat zijn.
Stap 3
Bak eerst de courgette in een pannetje in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar in een kommetje. Verhit een beetje boter in de pan en bak nu de zalm gaar in ongeveer 3 minuten per kant. Snipper de zalm in grove stukken.
Stap 4
Haal de soep van het vuur en pureer of blend de soep helemaal glad. Voeg de room door de soep. Serveer de soep de gebakken stukjes courgette en zalm en maak af met een beetje gehakte peterselie.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link