Pasta met geraspte courgette en garnalen
Pasta met geraspte courgette en garnalen
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr pasta (linguine)
- 180 gr garnalen
- 1 courgette
- 200 gr cherrytomaat
- 3 tenen knoflook
- 1 witte ui
- 1 citroen
- 5 gr basilicum
- 5 gr peterselie
- 3 el pijnboom pitten
- olijfolie
- chilivlokken
- peper en zout
Pasta met geraspte courgette is een heerlijk fris recept en vol van smaak door de verse basilicum en peterselie, citroen en cherrytomaten. De garnalen zijn erg lekker in de pasta, maar dit recept kan ook goed vegetarisch gemaakt worden.
Pasta met geraspte courgette
Courgette is een heerlijke groente die lekker veelzijdig is en ook erg goed in Italiaanse pasta's te verwerken is. Zo maakte ik eerder ook al een pasta met courgette en citroen. In die onderstaande recept wordt de courgette geraspt en op het laatste toegevoegd. Hierdoor is de courgette heerlijk fris in dit recept. Daarnaast is de pasta heerlijk kruidig door de verse basilicum en peterselie.
Courgettes volop verkrijgbaar in de zomer en herfst
Deze heerlijke groente is eigenlijk het hele jaar wel in de supermarkt verkrijgbaar, maar volop verkrijgbaar in de zomer en herfst. Geniet daarom extra van courgettes in deze periode. Meer weten over courgettes? Lees dan de blog: alles over courgettes.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Rasp de courgette en snijd de cherrytomaten in partjes. Hak de peterselie en basilicum fijn.
Stap 2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 3
Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een pan en fruit hierin als eerst het uitje in aan voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg hierbij de cherrytomaten en garnalen bij en roerbak 3 minuten.
Stap 4
Voeg er nu de gekookte pasta bij, het sap van de citroen, chili vlokken naar smaak, peper, zout en eventueel een beetje extra olijfolie toe. Voeg als laatste de geraspte courgette, peterselie en basilicum erbij en verwarm dit nog een paar minuten door.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link