Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met geraspte courgette en garnalen

Pasta met geraspte courgette en garnalen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr pasta (linguine)
  • 180 gr garnalen
  • 1 courgette
  • 200 gr cherrytomaat
  • 3 tenen knoflook
  • 1 witte ui
  • 1 citroen
  • 5 gr basilicum
  • 5 gr peterselie
  • 3 el pijnboom pitten
  • olijfolie
  • chilivlokken
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pasta met geraspte courgette is een heerlijk fris recept en vol van smaak door de verse basilicum en peterselie, citroen en cherrytomaten. De garnalen zijn erg lekker in de pasta, maar dit recept kan ook goed vegetarisch gemaakt worden.

Pasta met geraspte courgette

Courgette is een heerlijke groente die lekker veelzijdig is en ook erg goed in Italiaanse pasta's te verwerken is. Zo maakte ik eerder ook al een pasta met courgette en citroen. In die onderstaande recept wordt de courgette geraspt en op het laatste toegevoegd. Hierdoor is de courgette heerlijk fris in dit recept. Daarnaast is de pasta heerlijk kruidig door de verse basilicum en peterselie. 

Courgettes volop verkrijgbaar in de zomer en herfst

Deze heerlijke groente is eigenlijk het hele jaar wel in de supermarkt verkrijgbaar, maar volop verkrijgbaar in de zomer en herfst. Geniet daarom extra van courgettes in deze periode. Meer weten over courgettes? Lees dan de blog: alles over courgettes

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Rasp de courgette en snijd de cherrytomaten in partjes. Hak de peterselie en basilicum fijn.

Stap 2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 3

Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een pan en fruit hierin als eerst het uitje in aan voor ongeveer 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en roerbak nog 2 minuten. Voeg hierbij de cherrytomaten en garnalen bij en roerbak 3 minuten. 

Stap 4

Voeg er nu de gekookte pasta bij, het sap van de citroen, chili vlokken naar smaak, peper, zout en eventueel een beetje extra olijfolie toe. Voeg als laatste de geraspte courgette, peterselie en basilicum erbij en verwarm dit nog een paar minuten door.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

cherrytomaten hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen citroen courgette peterselie pasta italiaans basilicum zomer diner makkelijk & snel herfst

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴