Risotto met garnalen en erwtjes

Bereidingstijd: 40 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 175 gr garnalen
  • 200 gr risotto rijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 600 ml bouillon (vis of groenten)
  • 150 gr erwtjes
  • 5 gr peterselie
  • 40 gr rucola
  • 60 gr 60 gr Flora Plant gezouten
  • 1 citroen

Risotto, dat is toch een klassiek recept waarbij als het even kan héél veel roomboter gebruikt wordt? Samen met garnalen en erwtjes is dit een heerlijk romig recept voor risotto!

Risotto met plant based roomboter van Flora Plant

Inderdaad: plant based roomboter! Helemaal plantaardig en gewoon echt net zo lekker, of zelfs lekkerder dan roomboter. Inmiddels kook ik alweer een paar maanden met Flora Plant en ik heb sindsdien geen andere roomboter meer gekocht. De boter is heerlijk romig van smaak en daarom dus ook echt perfect in een risotto. Deze risotto maakte ik daarom lactose vrij. Geen extra kaas, maar dat mis je niet door de romigheid van Flora Plant. Daarnaast ben ik niet heel erg gek op de combinatie van garnalen en kaas. Ik beloof je, deze risotto is HEERLIJK!

Wat is duurzame palmolie?

Wil je hier meer over lezen, dan raad ik je aan om het volgende artikel te lezen: alles over duurzame palmolie.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een Flora Plant boter van 20 gram in een pan en fruit het uitje en de knoflook aan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de ui glazig wordt, de risotto rijst toe. Bak ongeveer 3 minuten mee. Giet de helft van de bouillon toe. Voeg de tweede helft bouillon toe zodra de eerste helft opgenomen is

Stap 2

Hak de peterselie fijn.

Stap 3

Verhit in een andere pan 20 gram Flora Plant boter en bak hierin de garnalen in ongeveer 4 minuten gaar. Zet vervolgens het vuur uit en knijp een halve citroen uit over de garnalen. Voeg ongeveer een derde van de gehakte peterselie toe aan de garnalen.

Stap 4

Voeg de erwtjes toe aan de risotto als bijna alle bouillon opgenomen is. Laat dit nog ongeveer 4 minuten meegaren tot de erwtjes gaar zijn.

Stap 5

Zet het vuur uit. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel een beetje extra zout. Voeg hierbij de gehakte peterselie en bewaar een beetje voor de garnering. Meng ook het laatste klontje Flora Plant boter van 20 gram toe en meng door de risotto. Maak af met het sap van de overige halve citroen.

Stap 6

Serveer de risotto met de garnalen en een beetje rucola.

hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen risotto italiaans diner lente erwtjes kids
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media