Garnalen met groene asperges en rijst
Garnalen met groene asperges en rijst
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 450 gr groene asperge
- 150 gr cherrytomaten
- 250 gr garnalen met knoflook
- 2 tenen knoflook
- 2 el sojasaus
- 3 el water
- 0.5 citroen
- 130 gr volkoren basmati rijst
- olie om in te bakken
De garnalen en groene asperges zitten in een smaakvolle saus op basis van cherrytomaten, erg lekker bij basmati rijst. Een heerlijk hoofdgerecht en een favoriet in ons huis!
Groene asperges van Tasty Spears
Mijn favoriete asperges zijn de Tasty Spears. Ik ben gek op aspergetips, zoals in mijn recept risotto met groene asperges, champignons en geitenkaas. Maar ook de grotere groene asperges zijn ook onwijs lekker om in gerechten te verwerken. Zo ook in deze heerlijke roerbak, waarbij de asperges met cherrytomaten geroerbakt worden, waardoor er een tomatensaus ontstaat. Erg lekker met knoflookgarnalen, maar dit gerecht kun je ook maken met kipstukjes. Of je houdt het lekker vega en voegt bijvoorbeeld broccoli toe in plaats van de garnalen.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Dit recept is tot stand gekomen met Tasty Spears asperges.
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking, of kook in een rijstkoker.
Stap 2
Snijd 1-2 cm van de onderkant van de asperges en was de asperges goed. Halveer de asperges en cherrytomaten. Hak knoflook.
Stap 3
Verhit een beetje olie in een pan en fruit knoflook aan. Voeg vervolgens de asperges bij de knoflook en roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg daarna ook cherrytomaten toe en blijf roerbakken tot de tomaatjes een beetje zacht worden. Dit roerbakken duurt ongeveer 5 minuten. De tomaatjes zullen een beetje vochtverliezen, de perfecte basis voor de saus. Voeg garnalen toe, roerbak 2 minuten en voeg vervolgens sojasaus, een beetje water en het sap van de citroen toe.
Stap 4
Zet het vuur uit en meng alles goed. Serveer de asperges met saus en garnalen samen met rijst.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link