Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Witlof ovenschotel met zalm en aardappelpuree

Witlof ovenschotel met zalm en aardappelpuree

Bereidingstijd: 15 min.

Oventijd 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr aardappel
  • 50 ml melk
  • 175 gr zalmfilet
  • 2 stronkjes witlof
  • 200 ml creme fraiche
  • 75 ml water
  • 55 gr gerapte kaas
  • 1 el (Groninger) mosterd
  • 1 tl dille
  • peper en zout

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze ovenschotel is favoriet bij ons in huis; aardappelpuree, zalm, witlof en roomsaus. Met de groenten kun je eventueel ook nog wisselen. Een heerlijke ovenschotel voor het hele gezin.

Een heerlijke ovenschotel met zalm

Deze ovenschotel bestaat uit een laagje aardappelpuree, witlof en lekkere stukjes zalm. De ovenschotel is onwijs lekker door de romige saus, die op smaak gemaakt is met fijne mosterd. De mosterdsmaak is subtiel, waardoor deze geschikt is voor het hele gezin. Een perfecte maaltijd om vooraf te maken en later op de dag of de dag erna in de oven te schuiven.

Vind je favoriete recepten makkelijk terug

Er staan inmiddels zóveel recepten op Jaimy's Kitchen dat het wellicht moeilijk is om jouw favoriete recept terug te vinden? Daarom kun je nu makkelijk, snel én gratis een account aanmaken. Vervolgens kun je bovenin op het hartje klikken en zo wordt jouw favoriete recept op geslagen. Deze kun je makkelijk terugvinden in je account.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Voeg ruim water erbij en breng aan de kook. Kook de aardappelen ongeveer 8-10 minuten of tot deze gaar is.

Stap 3

Halveer de witlof en snijd het hart eruit en bak de snijkant alvast aan in een beetje boter.

Stap 4

Stamp te aardappelen tot een puree met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Snijd zalm in blokjes.

Stap 6

Neem een kom en voeg hierin crème fraîche, mosterd en voeg een beetje water er doorheen zodat het een sausje wordt. Voeg dille erbij en breng verder op smaak met peper en zout. 

Stap 7

Voeg de aardappelpuree onderin de ovenschaal. Verdeel de saus over de aardappelpuree en leg hier de stukjes zalm in. Leg de witlof met de snijkant naar boven en verdeel de geraspte kaas er overheen. Bak af in ongeveer 25 in de oven.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten aardappel witlof zalm diner oven ovenschotel kids

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴