Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vega & Vegan

Pasta met pompoen, boerenkool & tomaten

Pasta pompoensaus met boerenkool met vegetarisch gehakt www.jaimyskitchen.nl

Toen ik nog een halve pompoen over had en op zondagochtend wakker aan het worden was, bedacht ik dit recept. Een pasta saus met pompoen en natuurlijk ook voldoende tomaat. Extra van dit seizoen door de toevoeging van boerenkool! Dit recept is helemaal vegetarisch – en vegan – maar het vega gehakt kan ook door ander gehakt vervangen worden.

Pompoen en boerenkool

Een match made in heaven wat mij betreft. Het zoete van de pompoen combineert echt heerlijk met de boerenkool. Welke pompoensoort je gebruikt, maakt eigenlijk niet uit. Ik gebruikte de ronde, oranje pompoen en vond die wel echt heel geschikt hiervoor.

Grote portie & dan invriezen

Zelf maakte ik ongeveer het dubbele van het recept, echt heel veel dus, maar het is al snel veel. Sowieso is deze saus erg goed in te vriezen, dat zou ik dan ook zeker weten doen.

Soep

Eigenlijk is de pompoen en tomaten basis ook erg lekker als soep! Voeg een bouillonblokje of twee toe en wat extra water en je hebt een heerlijke pompoensoep. Dat komt goed uit, aangezien je een grote porties hebt. Lekker handig toch: 1 recept, 2 gerechten.

Pasta pompoensaus met boerenkool met vegetarisch gehakt www.jaimyskitchen.nl
Recept: Pasta met pompoen, vega gehakt, boerenkool & tomaten

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:
300 gr pompoen
50 ml melk (soort naar keuze)
2 sjalotten
2 tenen knoflook
200 gr tomatenblokjes (vers of blikje)
1 el Italiaanse kruiden
150 gr boerenkool
175 gr (vega) gehakt
ongeveer 200 ml water
peper
ongeveer 1 theelepel zout

Bereiding:

  1.  Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten op 200 graden in de oven, of bak blokjes pompoen ongeveer 15 minuten in boter of olie in de pan.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook en fruit deze aan.
  4. Voeg de pompoen, tomatenblokjes, melk, sjalotten, knoflook en Italiaanse kruiden in de blender of in de keukenmachine. Maak de saus dunner met het water tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en zout. Voeg de saus dan bij de spaghetti en meng goed.
  5. Roerbak het (vega) gehakt in een beetje boter of olie en voeg de boerenkool hier aan toe. Roerbak tot deze geslonken is.
  6. Meng door de pasta met saus.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ingrid Ferwerda-Jacobs
    27 oktober 2017 at 18:16

    Oeh dat klinkt super en het ziet er heerlijk uit! Ga ik uittesten!

  • Leave a Reply