Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Aubergine en kikkererwten stoof

Aubergine en kikkererwten stoof

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • ½  tl harissa
  • 360 gr kikkererwten
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 3 geroosterde paprika's (uit pot)
  • zout
  • citroensap
  • munt
  • Peterselie
  • olie

Voor erbij:

  • rijst

Benodigheden:

  • een keukenmachine

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze stoof is gevuld met aubergine en kikkererwten. De pittige saus met harissa, tomaat en geroosterde paprika past hier perfect bij!

Een stoof gerecht met aubergine en kikkererwten

Het is een stoof gerecht, omdat het even de tijd nodig heeft op het vuur om de heerlijke smaken samen te laten komen. Deze stoof wordt lekker pittig gemaakt door harissa, maar als je hier geen fan van bent, kun je dit gewoon weglaten. Kijk uit met de harissa, want dit is een pittige rode peper pasta. Voeg dit liever stapsgewijs toe, tot jij vind dat de stoof de gewenste pittigheid heeft.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 190 graden. Kook de rijst volgens de verpakking.

Stap 2

Snijd de aubergine in blokjes en voeg een klein beetje olie en zout er aan toe. Bak de aubergine nu gaar in de oven in ongeveer 30 minuten en schep tussendoor om.

Stap 3

Gebruik de keukenmachine om een saus te maken van de geroosterde paprika en gepelde tomaten.

Stap 4

Snipper het uitje en snijd de knoflook in plakjes. Bak de ui in een beetje water of olie en voeg na een paar minuten knoflook, komijn poeder en harissa door. Voeg na een paar minuten de tomaten en paprikasaus erbij en kook een paar minuten door. Voeg nu uitgelekte en gespoelde kikkererwten toe en laat pruttelen met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en voeg gehakte peterselie toe naar smaak.

Stap 5

Hak in de tussentijd een beetje munt fijn.

Stap 6

Voeg de aubergine toe aan de stoof als deze gaar zijn en laat nog 5 minuten mee stoven. In totaal zal de stoof ongeveer 30 minuten op middelhoog vuur staan.

Stap 7

Serveer de stoof met verse munt er overheen, citroensap en rijst.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten kikkererwten aubergine vegetarisch diner vegan herfst plantaardig stoof

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴