Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

BBQ spies met paneer en aubergine

BBQ spies met paneer en aubergine

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 225 gr paneer
  • ¼ aubergine
  • ½ paprika
  • ¼ courgette
  • takjes een paar koriander

Marinade:

  • 2 el olie
  • 1 tl garam masala
  • zout

Benodigdheden:

  • 4 -5 spiesen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze bbq spiesen met Indiase paneer kaas en garam masala zijn echt even iets anders voor op de barbecue. Dit recept mag je zeker niet missen, zeker ook om lekker veel groenten te eten!

Paneer kaas op de BBQ

Dit is een redelijk stevig kaasje, waardoor het perfect is om op de barbecue te grillen. Om dit recept een Indiaas tintje te geven, aangezien paneer Indiase kaas is, marineer ik de kaas met garam masala. Garam masala is een Indiaas kruiden mengsel. Let op, sommige garam masala kruiden mengsels zijn pittig, andere niet. Het is wel lekker om deze spiesen een beetje pittigheid mee te geven. Proef dus even de garam masala die je gebruikt en mocht deze niet pittig zijn, dan raad ik je aan om een beetje chilipoeder toe te voegen.

Barbecue spiesen recepten

Ben je op zoek naar meer recepten voor spiesen op de barbecue? Dan heb ik natuurlijk meer recepten daarvoor. Hieronder mijn favoriete recepten voor bbq spiesen:

Voldoende keus toch? Mocht je nog wat missen, dan hoor ik het graag natuurlijk!

Bereiding

Stap 1

Indien je houten prikkers gebruikt, leg de houten prikkers in het water, om te voorkomen dat de stokjes verbranden.

Stap 2

Maak de marinade door al deze ingrediënten te mengen.

Stap 3

Snijd de paneer in blokjes, die groot genoeg zijn om op de spies te rijgen. Voeg vervolgens de marinade over de paneer en laat even staan.

Stap 4

Snijd de aubergines in plakken en halveer de plakken. Doe hetzelfde met de courgette. Snijd de paprika in stukjes. Hak ook de koriander.

Stap 5

Rijg de paneer en groenten om-en-om op de spiesen en verdeel de overige marinade over de groenten. Grill de spiesen ongeveer 4-5 minuten aan elke kant.

Stap 6

Maak de spiesen af met een beetje gehakte koriander.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tofu bijgerechten vegetarisch zomer paneer indiaas diner tempeh bbq barbecue spies tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴