Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vietnamese Banh Mi met tofu

Vietnamese Banh Mi met tofu

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 4 pistolets
  • koriander
  • mayonaise
  • olie om in te bakken

Zoetzure groenten

  • 150 gr komkommer
  • 150 gr rettich
  • azijn
  • water
  • peper en zout
  • 1 tl suiker

Vegetarische paté

  • zie recept in omschrijving

Tofu

  • 350 gr tofu
  • 4 el sojasaus
  • 150 ml   water (ongeveer)
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 (gedroogde) rode peper
  • 1 el limoen- of citroensap
  • peper naar smaak

Saus

  • 1.5 tl maïzena
  • pittige chilisaus
  • limoensap naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Vietnamese broodjes zijn echt helemaal de bom! Deze versie is met tofu en helemaal vegan! De broodjes zijn pittig, zoet-zuur en knapperig. Ik heb erg mijn best gedaan om ze zo goed mogelijk na te maken en dat is goed gelukt vind ik zelf! 

Voorbereiding van het recept

Voor de zoet-zure groenten en marinade voor de tofu heb je een beetje voorbereiding nodig. Dit heeft minimaal een uurtje nodig om te marineren, maar het beste is wanneer je de groenten en de marinade een dag van te voren maakt. Dan zijn de smaken het meest optimaal.

Beetje pittig

Het is erg lekker om de saus een beetje pittig te maken. Voeg een beetje chilisaus naar keuze toe om dit lekker pittig te maken. Zelf houd ik enorm van Koreaanse gochujang saus of sriracha, maar bijvoorbeeld sambal is ook lekker!

Vegetarische paté

Dit is het recept voor zelfgemaakte vegetarische pate.

Bereiding

Stap 1

Maak de zoet-zure groenten door de groenten julienne te snijden en in een kom te leggen. Zorg dan dat de groenten onder liggen in een mengsel van 50% water en 50% azijn. Voeg suiker toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Meng alle ingrediënten van de tofu marinade op de tofu zelf en het limoensap na in een diepe kom. Snijd de tofu in dunne, vierkante plakken en leg deze in de marinade. De marinade is heel vloeibaar. Voeg net voor dat je de tofu gaat bakken het limoensap toe.

Stap 3

Snijd dunne plakken van de komkommer. Bak de tofu in een ruime laag olie in een pan. Laat de stukken tofu goed uitleggen. Bewaar de marinade, dit is de basis voor de saus.

Stap 4

Verwarm de grill op 200 graden, halveer het broodje en rooster de binnenkant van het broodje.

Stap 5

Maak de saus door de marinade als basis te gebruiken. Meng een beetje maïzena met water in een kommetje en voeg dit toe aan de marinade. Zet dit op laag vuur en wacht tot de saus indikt. Breng verder op smaak met een chilisaus en eventueel wat limoensaus. Meng de krokante tofu nu met de saus.

Stap 6

Besmeer de ene kant van het broodje met een beetje mayonaise en de andere kant met de vegetarische paté. Leg nu een paar plakken komkommer op de onder kant. Leg hier de tofu met saus op, een beetje zoet-zure groenten en maak af met koriander.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch hoofdgerechten tofu vegetarisch aziatisch champignons vietnamees vegan tempeh broodje sandwich banh mi pate tofu & tempeh

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴