Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met romige bloemkool saus

Pasta met romige bloemkool saus

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 175 gr spaghetti
  • een halve bloemkool
  • 150 gr cherrytomaat
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 el pijnboom pitjes
  • 200 ml melk
  • 1 bouillon blokje
  • 30 gr rucola
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • zwarte peper

Keukenhulpjes

  • oven
  • keukenmachine

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een romige pasta met lekker veel verstopte groenten in de saus. Dit maakt het daarom niet alleen een gezond recept, maar ook een heel kidsproof gerecht. 

Zelfgemaakte bloemkool saus

Dit is een recept wat toch echt wel tot stand gekomen is om ons zoontje Noah nog net even wat meer groenten te laten eten. Nu vind hij bloemkool eigenlijk wel heel lekker, maar stel je voor je kindje is er niet zo gek op, dan is dit een goede manier om kennis te laten maken met deze groenten. En kook je niet voor kids? Dan is dit ook een manier om extra veel groenten te eten in de vorm van een smaakvolle, romige saus.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Voeg de cherrytomaten in een ovenschaal, voeg een beetje olijfolie toe en pof de tomaatjes zacht in ongeveer 20 minuten.

Stap 2

Snijd roosjes van de bloemkool, voeg het bouillonblokje erbij en vul met water tot de bloemkool onder water staat. Kook de bloemkool gaar in ongeveer 10-15 minuten.

Stap 3

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 4

Snipper het uitje en hak de tenen knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na ongeveer 5 minuten ook de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee.

Stap 5

Haal de bloemkool roosjes uit de pan en bewaar de bouillon. Voeg bloemkool in een keukenmachine en voeg ui, knoflook en melk erbij. Blend tot een gladde saus. Voeg eventueel een beetje bouillon toe als de saus te dik is en breng op smaak met zwarte peper.

Stap 6

Meng de bloemkoolsaus door de spaghetti en serveer met gepofte tomaatjes en rucola.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten pasta vegetarisch zomer rucola bloemkool diner herfst kids

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴