Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pizza rolletjes met artisjok

Pizza rolletjes met artisjok

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 rol vierkant Pizzadeeg
  • 150 gr uitgelekte artisjokken
  • 150 gr spinazie
  • 2 el crème fraîche
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 5 gr peterselie
  • 20 gr Parmezaanse kaas

Keukenhulpjes:

  • Oven
  • Bakpapier
  • Scherp mes
  • Snijplank

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke hapjes gemaakt van pizzadeeg zijn gevuld met crème fraîche, artisjok en spinazie. Het is een heerlijk vegetarisch hapje!

Pizza hapjes als borrelhapje

Deze hapjes worden met pizzadeeg gemaakt, dat is echt mijn favoriet! Je zou dit ook met bladerdeeg kunnen maken, maar ik daag je uit om eens pizzadeeg te gebruiken. Het zijn kleine, lekkere pizza hapjes die echt perfect voor bij de borrel zijn! Of gewoon als lekker hartig tussendoortje. Het gaat in ieder geval goed bij een lekker glas wijn of een biertje. De hapjes kunnen zowel koud als warm gegeten worden.

Kidsproof hapje

In deze hapjes zitten natuurlijk verborgen groenten, namelijk spinazie en artisjokken. Een manier om kids kennis te laten maken met artisjok en daarnaast ook spinazie binnen te krijgen. Soms is het gewoon fijn om net even wat extra groenten naar binnen te sneaken toch? Wees eventueel een beetje voorzichtig met het knoflookpoeder, het kan zijn dat kids dit te overheersend vinden.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Roerbak de spinazie in een pan tot dit geslonken is. Pers al het vocht uit de spinazie. Leg op een snijplank en snijd de spinazie fijn. Lek de artisjokken uit en hak in fijne stukjes. 

Stap 3

Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

Stap 4

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Besmeer met crème fraîche en strooi het knoflookpoeder over de crème fraîche. Verdeel de spinazie en artisjokken over het pizzadeeg. Strooi de helft van het Parmezaanse kaas er overheen en de helft van de peterselie. Rol nu vanuit de brede kant in een brede rol. Snijd in plakjes en leg op de bakplaat.

Stap 5

Druk de plakjes een beetje plat en verdeel de andere helft van de Parmezaanse kaas er overheen. Bak af in ongeveer 15-20 minuten. Let op dat de rolletjes goed gaar zijn. Verdeel de andere helft van de peterselie er overheen.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie artisjokken vegetarisch zomer hapjes & snacks pizza oud & nieuw lente parmezaanse kaas pizzadeeg

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴