Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Spruitjes stamppot met appel

Spruitjes stamppot met appel

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 600 gr aardappel
  • 500 gr spruitjes
  • 1 appel
  • scheutje een melk (naar keuze)
  • 1 el volle theep kerriepoeder
  • 50 gr walnoten
  • 75 gr feta
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een lekker winters stamppotje met spruitjes die op smaak gebracht is met kerrie! In deze stamppot zitten knapperige walnoten, blokjes appel en lekkere fetakaas. Krijg je al zin in dit winters stamppot recept?

Stamppot recepten

Ja, ik zei eerder dat ik geen fan van stamppot ben, maar langzaam begint hier een kleine verandering in te komen. Ik heb inmiddels al een aantal lekkere stamppot recepten gemaakt, dus ik kan niet echt meer zeggen dat ik er niet van houd. Benieuwd naar die recepten waar ik het over heb? Klink dan snel op de linkjes hieronder.

Appel en kerrie

Zonder deze twee ingrediënten is de stamppot een stuk saaier, als je het mij vraagt. De appel zorgt voor iets fris en de kerrie zorgt voor lekker veel smaak. De fetakaas is ook een lekkere topping en in elk gerecht mag iets knapperigs, daarom koos ik voor walnoten in dit recept. Dit kun je ook voor andere noten zoals pecan noten of hazelnoten vervangen.

Bereiding

Stap 1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

Stap 2

Maak de spruitjes schoon en snijd deze in dunne plakjes.

Stap 3

Spoel de aardappelen af, voeg in een pan met licht gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappel voor ongeveer 15 minuten of tot deze zacht genoeg is om te stampen. Voeg de laatste 5-7 minuten de gesneden spruitjes toe.

Stap 4

Schil de appel en snijd in kleine blokjes.

Stap 5

Giet de aardappelen en spruitjes af en voeg terug in de pan. Voeg een klein scheutje melk toe en stamp de aardappelen en spruitjes, maar laat het redelijk grof. Breng op smaak met kerrie poeder, peper en zout.

Stap 6

Snijd de walnoten grof en meng dit door de stamppot samen met de blokjes appel. Kruimel ook de fetakaas hier overheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten aardappel vegetarisch winter diner herfst spruitjes stamppot hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴