Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Frittata ei rol met prei en linzen

Frittata ei rol met prei en linzen

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • ½ prei
  • 40 gr   artisjokken
  • 65 gr   linzen
  • 5 eieren
  • 120 ml room
  • 1 tl tijm
  • 1 tl mosterd
  • een handje geraspte kaas
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • Lekker voor erbij: stokbrood

Benodigdheden:

  • 25 een ovenschaal (ik gebruik eentje van x20 cm)
  • bakpapier

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze frittata, of eigenlijk ei rol is echt een top recept voor een ontbijt, lunch of zelfs als hapje. Allemaal goede manieren om deze lekkere gevulde rol te serveren. Deze ei rol mag zeker gezien worden, want het staat ontzettend mooi op tafel!

Frittata als hapje, ontbijt of lunch

Ja, ik kan niet echt zeggen waar dit het meest geschikt voor is. Ik vind het namelijk echt top als ontbijt of lunch. Ook zonder brood is het dan erg lekker. Maar wij aten ook een deel van de rol als hapje, bij een borrelplank. De rol was erg lekker op een stukje stokbrood. Of, het kan ook heerlijk bij een soepje. Je kunt er dus echt alle kanten mee op!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd de prei in ringen en was dit goed. Snijd de artisjokken in kleinere stukjes.

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en bak de prei hierin, op laag vuur tot deze zacht is. Dit zal ongeveer 5 minuten zijn. Zet dan het vuur uit en voeg de artisjokken en linzen eraan toe en meng goed door. Breng op smaak met tijm, peper en zout.

Stap 4

Breek de eieren in een kom en voeg hier room aan toe. Klop de eieren luchtig en breng op smaak met peper, zout en mosterd.

Stap 5

Maak een vel bakpapier nat en maak er voorzichtig een prop van, zodat je vervolgens makkelijk het bakpapier in de ovenschaal kunt vormen. Giet het eimengsel in de ovenschaal met het bakpapier. Verdeel ook het groenten en linzen mengsel over de ovenschaal. Bak dit ongeveer 12 minuten in de oven.

Stap 6

Haal na 12 minuten de ovenschaal eventjes uit de oven en voeg een handje geraspte kaas over de de frittata. Plaats nog even terug in de oven tot het ei gaar is en de kaas gesmolten. Haal uit de oven en laat 3-5 minuten afkoelen.

Stap 7

Rol vervolgens de frittata op, met behulp van het bakpapier tot een mooie rol. Laat op deze manier iets verder afkoelen. Snijd de frittata in plakjes en serveer met stokbrood.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

linzen lunch ontbijt artisjok bijgerechten ei vegetarisch oven prei lente

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴