Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met geroosterde knolselderij en spinazie

Pasta met geroosterde knolselderij en spinazie

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200-250 gr spaghetti
  • 0.5 knolselderij uit de oven
  • 200 gr spinazie
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 200 ml soja- of kookroom
  • 40 gr Grana Pandano
  • zwarte peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een heerlijke winterse pasta met geroosterde knolselderij, spinazie en Parmezaanse kaas. De knolselderij wordt in de oven geroosterd en daarna staat de pasta binnen no-time op tafel!

Recepten met knolselderij

Knolselderij is een heerlijke winterse groente, licht aromatisch en zoetig. Door de knolselderij te roosteren, komt de zoete smaak extra naar boven. De combinatie met de zoutige Parmezaanse kaas is echt een topper. Let op dat de darmen altijd kunnen reageren wanneer je veel knolsoorten of bonen eet. Daarom is het verstandig om kruiden die gasvorming tegen gaan te combineren met gerechten die hier meer kans op hebben. In dit recept is dit de zwarte peper en probeer ook Himalaya zout te gebruiken. En wees niet bang; het is slechts een tip voor mensen die hier wat meer last van kunnen hebben, je kunt met een gerust hart van deze pasta genieten.

Knolselderij roosteren in de oven

Een stap om niet over te slaan in dit recept, de smaak wordt extra intens door het roosteren. Wil je dit recept voor een doordeweekse maalktijd maken, kan de knolselderij ook een dag of avond eerder geroosterd worden in de oven. Dit heeft wat tijd nodig, maar de knol kan ook gehalveerd worden of in kwarten geroosterd worden om de kooktijd te verkorten. Volg het recept: hele knolselderij uit de oven

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Breng een pan met water voor de pasta aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2

Snijd de knolselderij in kleine blokjes. Rasp de Grana Padano. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. 

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe en blijf roerbakken. Voeg vervolgens de kookroom en geraspte Grana Padano toe. Proef de saus en voeg zwarte peper en zout naar smaak toe. Laat op laag vuur pruttelen.

Stap 4

Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht. Voeg de spinazie aan de saus toe en laat deze voor de helft slinken. Voeg pasta toe en indien de saus iets dunner mag, kan dit verdund worden met een beetje kookvocht. Meng goed en de pasta is klaar!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie hoofdgerechten knolselderij pasta vegetarisch italiaans winter diner parmezaanse kaas

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴