Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Curry soep met groente noedels

Curry soep met groente noedels

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 240 gr zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 2 cm gember, geraspt
  • 100 gr edamame boontjes
  • 2 el rode curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode peper, in ringen
  • 4 bosuien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2 eetlepels gehakte amandelen
  • 150 gr cherry tomaat

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zoete aardappel en courgette spelen een hoofdrol in dit recept, lekker veel groenten Ik noem dit recept een soep, maar het is een enorm gevulde soep. De curry pasta en rode peper maakt het lekker pittig, dus pas dit naar je eigen smaak aan. 

Zoete aardappel noedels

Zoete aardappel is een groente, wist je dat? Dat maakt dit recept een groentebommetje. Alleen met deze maaltijd zit jij al aan je 250 gr groenten per dag. In plaats van noodles gebruiken we namelijk courgette- en zoete aardappel noedels! Heerlijke variant op de tarwe of hier noedels, die ook nog eens veel gezonder is.

Aziatische twist

De soep is lekker pittig door de rode curry en de kokosmelk. Vind jij de rode curry een beetje te pittig, gebruik dan net even een beetje minder. Je kunt dit makkelijk aanpassen op je eigen smaak. De edamame boontjes geven natuurlijk nog meer Aziatische invloed en geven ook een heerlijk kleurtje, vind je niet?

Bereiding

Stap 1

Maak noodles van de courgette en zoete aardappel. Dit kun je door dunne plakjes te snijden of een spiralizer te gebruiken.

Stap 2

Fruit de geraspte gember toe aan een pan met olie, fruit en en voeg de knoflook ook toe. Na 30 seconden mag de curry pasta erbij. Na 3 minuten kun je de kokosmelk toevoegen.

Stap 3

Halveer de cherry tomaatjes en voeg toe aan de kokossoep. Voeg hier nu de zoeter aardappel aan toe en kook 4 minuten door. Zet het vuur dan uit.

Stap 4

Neem een 3 diepe kommen en vul met wat courgette, bosuien en edamame boontjes. Verdeel hier de kokossoep overheen en garneer met amandelen en rode peper.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten soep courgette vegetarisch curry aziatisch vegan currysoep noedels

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴