Diner/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vis

Salade met linzen, boontjes en zalm

Salade-met-linzen-en-zalm.jaimyskitchen.nl

Deze salade is een variant op de bekende Franse salade niçoise. Ik maakte de salade met zalm en linzen, zodat het een echte maaltijdsalade is.

Salade niçoise, maar dan anders!

In de klassieke Franse salade zitten aardappeltjes verwerkt, maar deze heb ik in dit recept vervangen door bruine linzen. Dit is een heerlijke variatie en zorgt er meteen voor dat dit ook een echte maaltijdsalade is. Daarnaast heb ik in plaats van tonijn, zalm gebruikt. Ik koos voor rode zalm uit blik. Deze hoef je niet te bakken, perfect voor een snelle maaltijd. Ook dat was een succes! De haricot verts of sperziebonen zijn natuurlijk onmisbaar in deze salade, dus die heb ik ook in deze variant verwerkt. Eet jij toch liever de klassieke variant van salade niçoise? Dan heb ik het recept uiteraard online staan.

Salade met linzen, boontjes en zalm

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

300 gr linzen (1 blikje)
100 gr haricot verts
50 gr gemengde sla
100 gr cherrytomaatjes
50 gr groene olijven
1 kleine rode ui
200 gr rode zalm uit blik (of tonijn)

Dressing:
3 el olijfolie
1 tl mosterd
1 el azijn
peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de uiteinden van de haricot verts en was de boontjes goed. Kook deze in ongeveer 7 minuten beetgaar in ruim kokend en gezouten water.
  2. Snijd halve ringen van de rode ui en halveer de cherry tomaatjes. Snijd plakjes van de groene olijven.
  3. Giet de linzen af en spoel schoon met water.
  4. Maak de dressing door de azijn, olijfolie en mosterd goed te mengen met een garde. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
  5. Verdeel de sla over een schaal, en voeg de linzen en haricot verts hier overheen. Verdeel ook de halve ringen rode ui, plakjes groene olijf en cherry tomaatjes er overheen. Voeg als laatste de zalm erbij en maak de salade af met de dressing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.