Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Oesters met 2 soorten dressing

Recept: Oesters met 2 soorten dressing

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 12 oesters

Rode wijn azijn dressing

  • 1 rode ui of sjalot
  • 5 el rode wijn azijn

Aziatische dressing

  • 1 rode peper
  • 10 takjes bieslook
  • 1 tl sojasaus
  • 2 el limoensap

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Oesters, dat vind ik dus onwijs lekker! Dit is de eerste keer dat ik oesters thuis at met zelfgemaakte dressings. De oesters waren ontzettend vers, goed van smaak en de dressings waren heerlijk erbij. Dit is té gek tijdens de feestdagen, want feestelijker kan bijna niet toch? 

Zelf oesters open maken

Een beetje eng vond ik het dus wel, die oesters zelf open maken. Het viel me eigenlijk nog reuze mee. De eerste twee gaan wat moeizaam, maar als je eenmaal door hebt hoe het moet, zijn ze zó open gemaakt. Dit kan dus ontzettend makkelijk thuis! Wat je wel echt nodig hebt is een goed scherp oestermes en een theedoek om je handen goed te beschermen tijdens het open maken van de schelpen. Niet twijfelen, maar goed met het mes tussen de schelp deze open wrikken.

Prins en Dingemanse Zeeuwse oesters

Deze oesters kreeg ik thuis van Prins en Dingemans en waren echt heerlijk. De oesters waren helemaal niet te zout, heerlijke lichtzoet smaak, jammie helemaal goed gekeurd! Deze oesters komen dus uit Zeeland zijn tot eind april/begin mei verkrijgbaar bij de visspeciaalzaken.

Verschillende soorten dressing

Ik vind oesters zo natuurlijk mogelijk het lekkerst! Gegratineerd of met hele gekke ingrediënten, dat is niets voor mij. Dit vind ik soms een beetje jammer van de lekkere smaal van de oester. De onderstaande dressings zijn vrij eenvoudig en zijn mijn absolute favorieten!

Bereiding

Stap 1

Maak de rode wijn dressing: Snipper en klein rood uitje of sjalotje en voeg dit samen met 4-5 eetlepels rode wijn azijn. Laat minimaal 10 minuten trekken.

Stap 2

Maak de Aziatische dressing: Snijd ongeveer 10 ringetjes van een rode peper, hak de bieslook en meng met 1 theelepel sojasaus en 2 eetlepels limoensap.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

vis & zeevruchten voorgerechten oesters hapjes & snacks amuse kerst oud & nieuw hapje schelpdier

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴