Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kabeljauw met venkel & courgette risotto

Kabeljauw met venkel & courgette risotto

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gram risotto rijst
  • 100 tot 150 gram spekjes
  • 4 moten verse kabeljauw
  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • boter
  • peper & zout
  • groenten bouillon (aanwijzingen verpakking)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept voor risotto met venkel en courgette is echt een winnaar! De risotto wordt geserveerd met kabeljauw en uitgebakken spekjes.

Hoe maak je een recept met venkel en kabeljauw?

Wanneer je een verse vis koopt, hoef je er eigenlijk niet zoveel mee te doen om er een lekker gerecht van te maken. Toen ik samen met vriendin Mathilde deze kabeljauw kocht, wisten we dan ook dat we de kabeljauw zo puur mogelijk wilde houden. Spekjes gaan ontzettend goed samen met de vis, omdat het een beetje een zoutje meegeeft. Daarbij hebben we gekozen voor een heerlijke romige risotto met ui, knoflook, venkel, courgette en Parmezaanse kaas. Lees je mee?

Dit is echt een heerlijk risotto

Eet smakelijk, hopelijk smul je er net zo van als Mathilde en ik deden.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje fijn, snijd de venkel en courgette in kleine blokjes. Bewaar het groen van de venkel, deze kun je voor de garnering gebruiken. Hak de knoflook teentjes fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.

Stap 2

Zet de bouillon klaar. Fruit het uitje aan in een klontje boter. Voeg de knoflook toe zodra de ui glazig is. Voeg de risotto rijst toe aan de ui en knoflook en bak je deze een paar minuutjes mee totdat de rijstkorrel glazig is. Voeg dan de eerste soeplepel met bouillon toe. En herhaal dit stap voor stap tot telkens de rijst de bouillon opgenomen heeft. In de tussentijd kun je de andere ingrediënten bereiden.

Stap 3

Verhit in een ander pannetje een beetje boter en bak op laag vuur de blokjes venkel en courgette gaar. In de tussentijd smoor je in een ander pannetje de venkel en courgette. Haal uit de pan en zet aan de kant.

Stap 4

Gebruik hetzelfde pannetje om de spekjes uit te bakken en zet vervolgens ook aan de kant.

Stap 5

Kruid de kabeljauw aan beide kanten kruiden met peper en zout en bak in een klontje boter de kabeljauw gaar.

Stap 6

Voeg de venkel en courgette aan de risotto toe en meng met de Parmezaanse kaas tot een smeuïg geheel.

Stap 7

Serveer de risotto met kabeljauw er bovenop, spekjes en het groen van de venkel.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten venkel kabeljauw risotto courgette vis

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴