Scampi's met Pernodsaus
Scampi's met Pernodsaus
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 225 gr linguine
- 200 ml Heinz ketchup
- 175 ml kookroom
- 3 el pastis
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 stronk broccoli
- 5 gr peterselie
- peper en zout
Deze pasta is een ontzettende favoriet, garnalen met een romige saus, spaghetti en broccoli.
Zelf een lekkere pasta avondmaaltijd maken
Toen laatst twee vriendinnen bij mij kwam eten gaf ik ze een belangrijke taak; de één kiest een wereldkeuken uit en de ander een ingrediënt. Zo koos Esmee de Italiaanse keuken, waar Evy vervolgens Scampi's als ingrediënt selecteerde. Nu was het aan mij de taak om hiermee een gerechtje te bedenken. Nu kon ik mij herinneren dat ik ooit een ontzettend lekker recept geleerd heb met scampi's in een overheerlijke Pernod saus.
Pastis als basis voor de saus
Of eigenlijk moet ik Pastis zeggen, dat is namelijk de naam van de drank, Pernod is een merk. Dit werd me uitgebreid uitgelegd in de drankenhandel toen ik een flesje wilde kopen. De Pastis zorgt voor een heerlijke, diepe anijssmaak aan de pasta saus. Het is subtiel hoor, maar door deze toevoeging smaakt de saus echt bijzonder, vind ik zelf.
Bereiding
Stap 1
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de linguine volgens de verpakking.
Stap 2
Snipper het uitje en rasp de knoflook, fruit deze vervolgens aan. Voeg na een paar minuten tomatenketchup aan de ui en knoflook toe, roer even door en voeg room toe. Voeg pasti na 2 minuten toe en laat een paar minuten sudderen.
Stap 3
Snijd de broccoli in roosjes kook of stoom gaar. Hak de peterselie fijn.
Stap 4
Voeg de garnalen en rode peper nadat de saus ongeveer 5 minuten geprutteld heeft toe, mag je de scampi's toevoegen evenals de rode peper.
Stap 5
Giet de pasta af en voeg aan de pernodsaus met garnalen toe. Meng goed en serveer met broccoli en gehakte peterselie.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link